Hüseyin Dehkan Ulusal Kanal'a konuştu: Toprak bütünlüğü için ABD gitmeli

İran İslam Devrimi Rehberi Ayetullah Hamaney'in askeri danışmanı ve eski Savunma Bakanı Tuğgeneral Hüseyin Dehkan, Suriye'de yaşanan sürece ilişkin Ulusal Kanal'a özel açıklamalarda bulundu. Tuğgeneral Dehkan, Sınır güvenliği, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve Fıratın'doğusundaki ABD varlığına ilişkin dikkat çeken değerlendirmeler yaptı.

Abone ol

Ayetullah Hamaney'in uluslarası ilişkiler danışmanı Ali Ekber Velayeti'nin "Suriye ordusu İdlib'den sonra Fırat'ın doğusuna yönelecek ve Amerika'yı bu bölgeden çıkaracak" açıklamasının ardından, İran'dan Fırat'ın doğusuna ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Ulusal Kanal'a konuşan İran İslam Devrimi Rehberi Ayetullah Hamaney'in askeri danışmanı ve eski Savunma Bakanı Tuğgeneral Hüseyin Dehkan, Fırat'ın doğusunda haklın ABD'yi değil Suriye hükümetini istediğine dikkat çekti.

Tuğgeneral Dehkan, Suriye'nin sınır güvenliğinin ancak Suriye hükümeti tarafından salanabileceğini vurguladı.

Suriye'nin toprak bütünlüğünün İran için kırmızı çizgi olduunun altını çizen İranlı general, toprak bütünlüğü için ABD'nin varlığının son bulması gerektiğini söyledi.

Tuğgeneral Dehkan, Fırat'ın doğusundaki Amerikan varlığının bir an önce sona ermesi gerektiğini vurguladı.

HABER-KAMERA: YAKUP ASLAN

ulusal.com.tr

Koronavirüste ölü sayısı 361'e yükseldi Dünya Peskov: Putin-Erdoğan görüşmesi ayarlanabilir Dünya İran'dan İdlib açıklaması Dünya Çin ABD’nin koronavirüse karşı aldığı önlemleri 'aşırı' buldu Dünya