'Kardeşime işkence yapıyorlar, can güvenliği yok'

Balıkesir Cezaevi'nde işkence yapıldığı öne sürüldü. İddiaya göre, L Tipi Cezaevi'nde mahkumlar süngerli oda da işkence yapılıyor ve aç susuz bırakılıyor. İşte o süngerli odalara girenlerden biri de Devrim Erdem. Ağabeyi Fatih Erdem Ulusal Kanal'ı aradı, "kardeşime işkence yapıyorlar, can güvenliği yok" dedi.

Abone ol

Balıkesir’in Kepsut İlçesindeki "L Tipi Kapalı Cezaevi'nde" işkenci iddiası gündeme bomba gibi düştü. Cezaevinde mahkumlara işkence yapıldığı iddia edildi.

İddiaya göre olay 6 Ocak 2014 tarihinde meydana geldi. Cezaevinde yatan Devrim Erdem, ziyaretçin var diyerek çağrıldı. Ardından süngerli odaya yani işkence odasına alındı. Ters kelepçe yöntemiyle çırıl çıplak soyularak dövüldü. 3 gün o halde bekletildi.

İddialar bununla da sınırlı değil. Daha öncede darp edilen Devrim Erdem'in işkencelerde parmağı kırıldı, vücüdunda morluklar oluştu. Islak battaniyeye sarılı vaziyette beton zeminde bekletildi. Revir isteği reddedildi. Erdem'in durumu kötüye gidince gardiyanlar kendi isteğiyle götürdü. Ancak rapor alınmadı.

Haftalık konuşma hakkını kullanan Devrim Erdem, telefonda başından geçenlerini annesine anlattı.. Bunun üzerine ağabeyi Fatih Erdem harekete geçti.

Ulusal Kanal'a konuşan Fatih Erdem, olayla ilgili Savcılığa ve Balıkesir Valiliği'ne olayın incelenmesi için başvuru yaptı.

Haber: Lale Delidağ - Yalçın Odabaşı

Kamera: Akın Kara

ulusalkanal.com.tr

"Bu rapor kumpasın belgesidir, davalar çökmüştür" Gündem İktidar ve muhalefet fotoğraf savaşında Gündem “Ergenekon’dan Balyoz’a Asrın İftirası“ Gündem AB'nin HSYK kaygısı Gündem