Elektriği kediler kesmemiş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 30 Mart yerel seçimleri sırasında meydana gelen elektrik kesintilerinin olumsuz hava koşullarından kaynaklandığını söyledi.

Abone ol

Yeniçağ gazetesinde yer alana habere göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun konuyla ilgili soru önergesini yanıtlayan Yıldız, olumsuz hava koşulları söz konusu olduğunda atmosfere açık bir sistem olan elektrik iletiminin sadece ülkede değil tüm dünyada olumsuz yönde etkilenmekte olduğunu belirterek şöyle dedi:

Olay olmuştu

“Ülkemiz elektrik sisteminde 1.1 milyon kilometre elektrik iletim ve dağıtım hattı, 14 milyon elektrik direği, 182 bin elektrik trafosu bulunmakta ve 35 milyon aboneye elektrik hizmeti ulaştırılmaktadır. Olumsuz hava koşulları söz konusu olduğunda atmosfere açık bir sistem olan elektrik iletimi sadece ülkemizde değil tüm dünyada olumsuz yönde etkilenmektedir. Dolayısı ile olumsuz hava koşullan nedeniyle meydana gelen arızalar seçim gününe has bir durum değildir.” Bakan Yıldız, 1 Nisan’da yaptığı açıklamada, 30 Mart yerel seçimlerinde özellikle oy sayımı esnasında yaşanan elektrik kesilmesiyle ilgili olarak “Şaka yapmıyorum. Trafoya kedi girdi” demişti. Bakan Yıldız’ın “Trafoya kedi girdi” cümlesi sosyal medyada günlerce konuşulmuş, özellikle gençler arasıında uzun süre espri konusu haline gelmişti.

ulusalkanal.com.tr

Kadir İnanır'a öyle bir cevap verdi ki! Gündem Erdoğan konuştu, dolar fırladı! Gündem Gezi davasında 47 yakalama kararı! Gündem Erdoğan yeni "Akiller" arıyor! Gündem