Birleşik Kamu-İş, Kubilay törenlerinde konuşması yasaklanan Tahir Şahin’e destek verdi

Birleşik Kamu-iş İzmir İl Temsilciliği, Kubilay'ı anma törenlerinde konuşması engellenen Menemen Belediye Başkanına sahip çıktı. Geçen hafta Valilik tarafından yapılan açıklamayla Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in bu yıl konuşması yasaklanmıştı. Birleşik Kamu-iş bu yasağa karşı tüm yurttaşları 23 Aralık’ta İzmir Menemen’e çağırdı.

Abone ol

Her yıl 23 Aralık’ta Kubilay'ı anma töreninde konuşan Menemen Belediye Başkanı'na Birleşik Kamu-İş'ten destek geldi.

Kubilay’ı anma töreninde 50 yıllık gelenek İzmir Valiliği tarafından bozulmuş, Belediye Başkanı Tahir Şahin'in konuşması yasaklanmıştı.

8 yıldır anma törenlerine bile katılmayan İzmir Valiliği’nin bu yasağına ilk tepki Birleşik Kamu-iş İzmir İl Temsilciliği’nden geldi.

Birleşik Kamu-iş İzmir İl Temsilciliği Menemen’de 85 yıl önce öldürülen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ve arkadaşları için Menemen’de toplanma kararı aldı.

Birleşik Kamu-iş İzmir İl Temsilcisi Tamer Yiğit Güler Valiliğe seslenerek bu yasaklamalardan vazgeçin çağrısı yaptı.

Güler, tüm yurttaşları 23 Aralık Çarşamba günü saat 08:30’u gösterdiğinde Menemen’de olmaya çağırdı.

HABER: BELMA YÜCEL KAMERA: AKIN KARA

ulusalkanal.com.tr

Diyarbakır şehitlerine veda Gündem TSK'ya 15 bin 14 adet modern piyade tüfeği gelecek Gündem Sare Davutoğlu'nun amcası Aziz Sancar'ın hayatını kurtarmış Gündem Sur, Dargeçit ve Cizre’de şiddetli çatışmalar yaşanırken, Silopi ve Nusaybin’de sessizlik hakim Gündem