Cizre'de ne oldu? Kaymakam: PKK'lılar ilçeye hendek kazdı halkı baskı altına aldı

Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, 9 gün boyunca sokağa çıkma yasağının uygulandığı operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. Adanur "Halka roketlerle saldırdılar, hayatını kaybedenler oldu. Ölümlerden güvenlik güçlerini sorumlu tuttular" dedi. Operasyonların halkın refahı için yapıldığını belirten Cizre Kaymakamı, halkın terör eylemlerine destek vermediğini söyledi.

Abone ol

PKK, Şırnak'ın Cizre ilçesinde hendek kazdı, barikat kurdu, içine patlayıcı yerleştirdi. Halka evlerinizin kapısını açık tutun dedi, uymanları cezalandırdı, evlerin duvarlarını delerek, tünel yaptı. Savaş görüntülerini anımsatan Cizre'de Kaymakam Ahmet Adanur'dan önemli açıklamalar geldi.

7 aydır Cizre'de görev yapan kaymakam, niçin sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

"PKK Cizre'yi kurtarılmış bölge ilan etmeye çalıştı. Hendekler kazıldı, barikatlar kuruldu. Patlayıcılarla tuzaklama yaptılar. Halkın yaşamını zorlaştırma gayretine girdiler. Bunlara müdahale etmek, vatandaşın güvenliğini sağlama amaçlıdır. Bugüne kadar yapılan müdahale, halkın refahı içindi. Bundan sonra da devam edeceğiz."

Cizre Kaymakamı, siviller öldürüldü propagandasına net yanıt verdi.

"Halka roketlerle saldırdılar, hayatını kaybedenler oldu. Ölümlerden güvenlik güçlerini sorumlu tuttular. Bakın bir çocuk , gazetecilerin gözü önünde bomba ile yaralandı. Görüntüler ortaya çıkmasaydı 'Polis yaptı' diyorlardı. Evlere girdiler, ne varsa yağmaladılar. Kendilerine yardım etmeyenleri bu yolla korkuttular.

Halkın teröre destek vermediğini söyleyen Adanur, "Cenazelerde 4 bin kişi vardı. İlçenin nüfusu 130 bin. Yüzde 3'ü gitmiş. Bu bir tepkidir. Halk devlet otoritesini kabul ediyor" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Partilerde seçim hazırlığı Gündem Avrupa Parlamentosu'ndan ortak bildiriyle Türkiye'ye baskı! PKK o bildiride ne olarak nitelendiriliyor Gündem Yeşil Yol'a tepkiler devam ediyor Gündem Süleyman Karaçöl tutuklandı Gündem