Maliyet düşük, ulaşım hızlı

Abone ol

Avrupa'dan Asya ve Ortadoğu'ya uzanan İran-Türkmenistan-Kazakistan uluslararası demiryolu hattı açıldı. Açılışa 3 ülkenin Cumhurbaşkanı katıldı. Projeyle yük taşımacılığının daha hızlı ve maliyetin daha düşük olması hedefleniyor.

Avrupa'dan, Orta ve Güney Asya ile Ortadoğu'ya yük taşımacılığında düşük maliyet ve hızlı ulaşım imkanı sağlayan demiryolu projesi hayata geçti. İran-Türkmenistan-Kazakistan uluslararası demiryolu hattı açıldı.

Açılış, İran'ın Başkenti Tahran'da gerçekleşti. Düzenlenen törene 3 ülkenin Cumhurbaşkanları da katıldı.

Anlaşma, Kazakistan, İran ve Türkmenistan arasında 2007’de imzalanmıştı. Hedef, maliyeti düşürmek ve ulaşımı hızlandırmaktı.

82 kilometresi İran, 700 kilometresi Türkmenistan, 120 kilometresi Kazakistan sınırlarından geçen demiryolu hattının Kazakistan-Türkmenistan ayağı ise geçen yıl mayıs ayında aktif hale getirilmişti.

Bu yıl ise Türkmenistan-İran bölümü hizmete girdi. Yeni demiryolu ağının bölge ülkeleri arasındaki ticaretin gelişmesine de katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

100 yaşındaki kadın denizi ilk kez gördü Dünya İran'da önemli zirve Dünya Nükleer santralde kaza! Dünya PYD Eş Başkanı Salih Müslim’den işbirliği çağrısı Dünya