TİB'e bakanlık kalkanı

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın, Bakanlık koruması altına alınması gündeme geldi. Meclis'e sunulan yasa teklifi ile TİB'in başkanı Ulaştırma Bakanlığı, personeli de Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun izni olmadan soruşturulamayacak.

Abone ol

Telefon dinlemeleri konusunda yetkilendirilen, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na Bakanlık kalkanı geldi. Meclis'e sunulan bir yasa teklifiyle, Telekominikasyon İletişim Başkanı'nın soruşturulmasının Bakanlık iznine bağlanması istendi.

Teklif, AKP Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve arkadaşları tarafından Meclis'e sunuldu. Teklife göre, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı personeli aynı MİT personeli gibi dokunulmaz olacak.

Böyllikle Telekominikasyon İletişim Başkanı, Ulaştırma Bakanılığı'nın; personeli de Bilgi Teknolojileri Başkanı’nın izni olmadan soruşturulamayacak.

Hükümet, MİT Müsteşarı ile Müsteşar yardımcıları ifadeye çağırıldığında da MİT yasasında değişiklik yapmış ve MİT mensuplarının veya başbakan tarafından görevlendirilenlerin kişilerin soruşturulmasını Başbakanın iznine bağlamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Bu kadar da olmaz diyeceksiniz Gündem TRT'de sansürün adı “refleks“ oldu Gündem Adalet Komisyonu'nda kavga Gündem Bekir Bozdağ'dan HSYK açıklaması Gündem