İŞKUR, işçilere verdiği kalıcı iş sözünü yine tutmadı

İŞKUR, 2011'de Van’da yaşanan depremden sonra işçilere verdiği kalıcı iş sözünü yine tutmadı. Son beş yılda 34 kez Ankara’ya gelen depremzede işçilerin neredeyse görüşmediği bakan kalmadı ancak sorunlarına hala bir çare bulunamadı.

Abone ol

2011 yılında Van’da yaşanan depremin ardından İŞKUR bünyesinde işe alınan işçiler, kalıcı bir iş bulamadıkları için yine yollara düştü.

Mağdur olan işçiler, son beş yılda 34 kez Ankara’ya geldi.

Beş yıldır, Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil kabinedeki birçok bakan ile görüşen, 123 milletvekiline derdini anlatan işçiler, Van’da 56 bin imza topladı, 112 dilekçe verdi, Van’dan Ankara’ya 6 gün 6 gece yürüdü, Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda 55 gün boyunca direniş çadırı kurdu.

İşçiler, Van’da yaşanan 2 büyük depremin ardından İŞKUR bünyesinde geçici işlerde güvencesiz ve düşük ücretlerle çalıştırıldı.

Vanlı işçiler, kalıcı bir iş bulamadıkları için ekmek mücadelesine kaldıkları yerden devam etme kararı aldı.

Verilen sözlerin tutulmaması nedeni ile İŞKUR mağduru 7 bin 200 işçi adına 170 Vanlı işçi, yetkililerle görüşmek için 34’üncü kez Ankara’ya geldi.

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlarla görüşmek istediklerini belirten işçiler, “Van’da muhatap bulamıyoruz, bu saatten sonra verdiğimiz mücadeleden asla dönmeyeceğiz” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Petrol Ofisi satılıyor Ekonomi Renault işçileri "ücret zammı sözü" yerine gelmeyince eylem yaptı Ekonomi Kıdem Tazminatı’nın fona devredilmesi hedefine tepki Ekonomi “Elektrikte soyguna son kampanyası başlatıyoruz” Ekonomi