Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin gündemi Halep'ti

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin gündemi Halep'ti. Rusya, terör örgütü El Nusra'nın Halep'ten çekilmesini ve bölgeye insani yardımın ulaşmasını istedi. Fransa ise "Halep hava sahasının uçuşa kapatılmasını" önerdi. Konsey bu iki teklifi oylamak için bu akşam tekrar toplanacak.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı Harekatı, Suriye'de Amerika'nın planlarını altüst etti. Kürt Koridorunu tamamlayamayan Amerika Halep'te de kaybetmek istemiyor. Rusya ile anlaşmaya varmasına rağmen terör örgütü El Nusra'ya desteğini çekmeyen Washington yönetimi Halep'te ipleri germeyi devam ediyor.

Konu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin de gündemindeydi. Konseyde Rusya ve Amerika'nın teklifleri ele alındı ancak Washington'un önerisini Fransa sundu.

Moskova yönetimi çok net. Amerika'nın bugüne kadar saldırı düzenlemediği El Nusra terör örgütünün Halep'ten tamamen çekilmesini istiyor. El Nusra'nın çekilmesinin ardından Suriye yönetimi ile muhalif gruplar arasında bir Halep'te ateşkes sağlanacak ve insani yardımlar kente ulaştırılacak.

Fransa ise Halep'te uçuşa yasaklı bölge teklifini sundu. Ancak Rusya bu teklife şiddetle karşı çünkü bu teklifin El Nusra'yı güçlendirdiğini düşünüyor.

Birleşmiş Milletler Özel Temsilcisi Steffan de Mistura da çözüm önerisi olarak Halep'ten 900 El Nusra terör örgütü mensubunun silahlarıyla çekilmesini teklif etti. Rusya Mistura'nın konuşmasının cesurca olduğunu vurgulayarak teklifi olumlu karşıladı.

Güvenlik Konseyi Türkiye saati ile 21.30'de Rusya ve Fransa'nın tekliflerini oylayacak. Bu arada bir açıklamada terör örgütü el nusra'dan geldi. Örgüt halep'ten çekilmeyeceğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Rusya geri dönüyor Dünya Lavrov: Batı, Rusya’yı uyarmayı bir kenara bırakmalı Dünya Almanya'da bombalı saldırı şüphesiyle bir bina boşaltıldı Dünya Filipinler, ABD ile yapılacak tatbikatları durdurdu Dünya