Sağlık Bakanlığı'ndan yeni mobil uygulama: Konuma göre koronavirüs risk durumunu haber veriyor

Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar uygulaması kullanımda. Uygulamayı indiren yurttaşlar kendilerinin ve ailesinin bulunduğu bölgelerin risk taşıyıp taşımadığını görebiliyor. Ayrıca uygulama ile enfekte olan kişilerin takip edilmesi amaçlanıyor.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, virüsle mücadele kapsamında mobil bir uygulama geliştirdi.

Sağlık Bakanlığı’nın Kovid-19’a ilişkin ayrıntılı bilgi paylaşan Hayat Eve Sığar uygulaması kullanımda. Uygulama ile koronavirüsün kontrol altına alınması ve enfekte olan kişilerin takip edilmesi amaçlanıyor.

Hayat Eve Sığar uygulaması tüm telefonlara ücretsiz olarak indirilebiliyor. Uygulamayı indirdikten sonra telefon numaranızı girmeniz gerekiyor. Ve telefonunuza gelen kodla hesabınız doğrulanmış oluyor.

Hesabınızın doğrulanması, sizi uygulamanın daha iyi yönlendirmesine ve riskli bölgelerden korunmanıza yardımcı oluyor.

Uygulamaya giriş yaptıktan sonra hastalıklarınız olup olmadığına ilişkin bir test çıkıyor. Bu testi yaptıktan sonra kendinizi nasıl hissettiğinize dair başka bir testle karşılaşıyorsunuz. Ve bu testle verilen yanıtla birlikte ilgili sağlık kuruluşlarına veya Alo 184 hattına yönlendiriliyorsunuz.

Kovid-19 testini güncelleyerek durumunuz hakkında bilgi sahibi de olabiliyorsunuz.

Hesabınızı doğruladıktan sonra konum servislerine bir yönlendirme yapılıyor ve konum servislerine izin verdiğiniz anda haritada riskli bölgeyle karşılaşıldığında size bir bildirim gönderiliyor.

Uygulamada harita üzerinde enfekte yoğunluğu da gösteriliyor. İşte buradaki yoğunluk sekmesinden enfekteyi işaretlediğiniz zaman bulunduğunuz bölgedeki enfekte yoğunluğunu görebilirsiniz. Şu anda bizim bulunduğumuz bölgedeki enfekte yoğunluğu orta düzeyde. Yine hemen yanında riskli sekmesinde koronavirüs açısından riskin ne kadar olduğunu da görmeniz mümkün. Hemen yanında bulunan evde izolasyon sekmesindeyse evde izolasyonun ne kadar yoğun olduğunu görebiliyoruz uygulamadan.

Uygulamada izin vermeleri halinde ailenizdeki kişileri ekleyebiliyorsunuz. Ve bu kişileri ekledikten sonra haritada onların bulunduğu bölgedeki riskin yoğunluğunu görebiliyorsunuz.

Böylelikle riskli bir durumla karşılaşmadan önce ailenize haber verip önlem alabiliyorsunuz.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın virüse ilişkin güncel rakamları da uygulamada yer alıyor. Sol üstte yer alan sekmede de Sağlık Bakanlığı’nın sitesine ve koronavirüs bilgilendirmelerine yönlendirme yapılıyor. Uygulamada yakın çevredeki hastane, eczane, metro ve marketlerin lokasyonlarını görmek de mümkün.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

KAMERA: UĞUR PİDECİ

İmmün plazma tedavisi uygulanan 3 koronavirüs hastasında umut veren gelişme Sağlık Hastane bahçesinde evliliği kutladı Sağlık Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan koronavirüs ilacı paylaşımı Sağlık Yükseköğretim Kanunu’nda ''50-D'' sorunu yer almadı Sağlık