Ankara’da önemli sempozyum

Türkiye Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı Ankara’da bir sempozyum düzenledi. Parlamenter sistemde siyasi partiler ve seçim sistemleri sempozyumun ana konusuydu. Oturumda konuşan Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Avukat Mehmet Cengiz, seçimlerde yaşanan 3 temel soruna dikkat çekti, baraj, hazine yardımı ve Cumhurbaşkanının konumu.

Abone ol

Türkiye Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı, “parlamenter sistemde siyasi partiler ve seçim sistemleri” konulu bir sempozyum düzenledi.

Sempozyum, Türkiye Barolar Birliği’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’in yönettiği oturumda Prof. Dr. Ali Ercan, Av. Mehmet Cengiz, Av. Güneş Gürseler ve Öğretim Görevlisi Bülent Özgül konuşma yaptı.

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Avukat Mehmet Cengiz, “seçim barajının yüksek olması, demokratik katılım ve temsil açısından hangi sonuçları doğurur” başlığını değerlendirdi.

Cengiz, 7 Haziran seçimleri ve 1 Kasım seçimlerinde 3 önemli sorunla karşı karşıya kalındığını belirtti.

Barajın kaldırılmasının gerekliliğini vurgulayan Cengiz, dar bölge ya da daraltılmış bölge seçeneklerine de karşı çıkmalıyız dedi.

Avukat Cengiz, Siyasi partilere verilen hazine yardımının günümüzde partiler arasında eşitsizlik yarattığını belirtti.

Cumhurbaşkanının konumunun da seçimlerde yaşanan bir diğer önemli sorun olduğunu vurgulayan Cengiz, Cumhurbaşkanının keyfi hareket edemeyeceğinin altını çizdi.

ulusalkanal.com.tr

Ulusal Kanal kayyum kararının ayrıntılarına ulaştı Gündem Kahraman şehitlere veda Gündem Emniyetten skandal talep Gündem 24. Kalite Kongresi 17-18 Kasım'da İstanbul Kongre Merkezi'nde Gündem