Önce yasağı kaldırıldı sonra...

Türkiye Soma'ya ağlarken, hakkındaki yurtdışı yasağı kaldırılan yolsuzluk iddialarının odağındaki Rıza Sarraf'la ilgili bir gelişme daha yaşandı. Sarraf'a ait olduğu öne sürülen, tartışmalı bir buçuk milyon lira iade edildi.

Abone ol

Türkiye Soma Faciası'nda yitirdiği 301 madenciye ağlarken, yolsuzluk soruşturmasında ardı ardına skandal kararlar geldi.

Söz konusu karar AKP'li eski bakanlara ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a uzanan "rüşvet ve yolsuzluk" soruşturmasının şüphelisi Rıza Sarraf'la ilgili.

Soruşturma savcısının değişmesinin ardından, Rıza Sarraf'ın sağ kolu olduğu belirtilen Emin Hayyam’a ait yaklaşık bir buçuk milyon lira tutarındaki dövizin iade edilmesine karar verildi.

Savcılık kararın gerekçesi ise Hayyam'a ait Duru Döviz'e ait paranın, örgüt faaliyeti kapsamında elde edilmemesi.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda döviz bürosunun hesabındaki "568 bin dolar ve 60 bin 600 euro ile 176 bin lira"ya el konulmuştu.

Hazırlanan ilk soruşturma dosyasında Emin Hayyam'a ait Duru Döviz Bürosu'nun Rıza Sarraf'ın konrolünde olduğu ve Sarraf'ın talimatlarıyla hareket ettiği belirtiliyordu.

Rıza Sarraf'ın yurt dışı çıkış yasağı da Soma Faciası'ndan 3 gün sonra 16 Mayıs'ta kaldırılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

İş patrona uzandı! Gündem “ABD'nin katkısını memnuniyetle karşılıyoruz“ Gündem CHP'den 2 bakan hakkında gensoru Gündem Hani saldırıya uğramıştı! Gündem