Ev alana para desteği

Evi olmayan vatandaşların ilk ve tek konut sahibi olabilmeleri için devlet destek sağlayacak, ama bazı şartları var.. Bunun için bir banka hesabında en az 3 yıl para biriktirmeniz ve daha önce hiç ev almamış olmanız gerekiyor. Ulusal Kanal yeni projeyi işin uzmanına sordu. Verilen desteğin az olduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erinkul, "yönetmelikte birçok eksiklik var" dedi.

Abone ol

Öncelikle yardımı alabilmeniz için daha önce ev almamış olmanız gerekiyor.

İkinci aşamada ise bir bankaya başvurup konut hesabı açtırmanız ve 5 yıl boyunca düzenli olarak en az 250, en çok da 2500 lira ödeme yapmanız gerekiyor.

5 yıl boyunca ödeme yaparsanız, bankada biriken paranızın yüzde 20'si, 4 yıl biriktirirseniz yüzde 15, süre 3 yıl olursa da biriken miktarın yüzde 10'u kadar destek alıyorsunuz. Bankadaki paranız ne kadar çok olursa olsun verilen destek 15 bin lirayı geçmiyor. 3 yıldan az ödeme yapılması halinde ise destek verilmiyor.

Hesabınızdaki paraya banka tarafından faiz ödenip ödenmeyeceği ise henüz belli değil.

Devlet tarafından ödenecek tutar da satın alma işleminden sonra yani tapuyla birlikte başvurmanız halinde ödeniyor.

Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtlayan Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erinkul, yönetmelikte birçok eksiklik olduğunu belirtti.

İstanbul veya başka büyük şehirler düşünüldüğünde de vatandaşa verilen destek yetersiz kalıyor.

Erinkul' a göre destek almak için başvuranların sayısı çok olmayacak.

Haber: Deniz Adalı

Kamera: İhsan Ulak

ulusalkanal.com.tr

Zübeyde Hanım’a saygısızlık Gündem Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma başlatıldı Gündem Bütçe görüşmelerinde gerginlik Gündem Mahkeme, Eski Danıştay Binası’nın yıkımını durdurdu Gündem