Gülen hakkında ilk dava yarın

Fethullah Gülen yıllar sonra yeniden yargılanmaya başlıyor. Gülen ile birlikte 33 sanığın yargılandığı Tahşiyecilere kumpas davasında ilk duruşma yarın yapılacak. Silahlı terör örgütü lideri olarak gösterilen ve 235 yıl hapsi istenen Gülen firari durumda. Ergenkon-Balyoz kumpaslarının mimarı olarak tanınan Ali Fuat Yılmazer, Tufan Ergüder ve Mutlu Ekizoğlu gibi eski polis şeflerinin de yargılandığı davada 9'u tutuklu 33 sanık yer alıyor.

Abone ol

Fethullahçı Terör Örgütü'nün lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Fethullah Gülen hakkındaki ilk dava yarın başlıyor.

Tahşiyeciler grubuna kumpas kurulduğu iddiasıyla başlatılan davada, Fethullah Gülen'in liderlik ettiği, toplam 33 kişi yargılanıyor. Gülen sanık listesinin ilk sırasında yer alıyor.

Dava İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

398 sayfalık iddianamede 64 müşteki bulunuyor. "Silahlı terör örgütü kurmak", "zincirleme nitelikli resmi belgede sahtecilik", "nitelikli iftira" ile suçlanan Fethullah Gülen'in 235,5 yıla kadar kadar hapsi isteniyor.

Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında rol alan Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Tufan Ergüder ve Mutlu Ekizoğlu da davanın sanığı. Samanyolu TV'nin Genel Müdürü Hidayet Karaca ve bazı dizi senaristleri de davada yargılanıyor.

İddianamede, Fetullah Gülen'e bağlı örgütlü bir yapının 40 yıllık süreçte kurulup geliştiği ve devlet egemenliğini ele geçirmeyi amaçladığı ifade ediliyor.

Örgütün, Nurcuların bir kolu olan Tahşiye grubunu, Gülen cemaatine yönelik eleştirileri nedeniyle hedef aldığı belirtiliyor.

Fethullah Gülen'in talimatıyla harekete geçen, televizyon ve gazete yöneticilerinin grubu hedef gösterdiği, ardından örgüt üyesi polislerin sahte delillerle kumpas hazırladığı öne sürülüyor.

ulusalkanal.com.tr

Büyük İstanbul Otogarı'nda 6 tane bomba bulundu Gündem PKK'nın suikast timi yakalandı Gündem Meclis bu hafta emeklilere zam için mesai yapacak Gündem Şehidin cenazesine 10 bin kişi katıldı Gündem