İmar ruhsatı olmayan araziye 25 lüks villa yapıldı

İstanbul Arnavutköy'de yapılan, değeri 500 bin liradan başlayan 25 lüks villanın ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Tapu kayıtlarında da 25 lüks villanın yerinde "boş arazi" görünüyor.

Abone ol

İstanbul'da daha hala "mandaların otladığı" Arnavutköy ranta açıldı.

25 lüks villa... Birinin değeri 500 bilradan başlıyor. 2006 yılında ilk villa yapıldı, 2016 itibarıyla da satışları başladı. Ancak hiçbirinin "imar yapı ruhsatı" yok.

Bu 25 lük villa tapuda da boş arazi olarak görünüyor. Ve bu imar ruhsatı olmayan, 25 lüks villayı yapan şirketin Yönetim Kurulu Üyelerinden biri de Fethullahçı Terör Örgütü davalarıda avukatlık yapan Nazif Aktaş...

Bu olayı ortaya çıkaran kişi ise Arnavutköy'de arazi olan yurttaş Hüseyin Dündar. 10 yıldır bölgedeki yolsuzluklarla tek başına yılmadan mücadele ediyor. Bu mücadelenin elbette bir bedeli var.

Kamu kurumları da zarara uğratıldı. Lüks villanın bulundau arazi değerinin 10'da 1'ine satıldı.

10 yıldır hukuk mücadelesi veren Hüseyin Dündar, bölgedeki rantı bilirkişi raporlarıyla yargıda ortaya çıkardı. Şimdiki talebi, villaların yıkılıp arazinin iade edilmesi.

Haber: Gökhan Çelik

Kamera: İhsan Ulak

ulusalkanal.com.tr

Türkiye için büyük tehdit Gündem Panama belgelerinin şifreleri Gündem Washington, Ankara'yı ikna çabalarını sürdürüyor Gündem Murat Eren'in duruşması 30 Haziran'a ertelendi Gündem