Tim Anderson: Suriye zafere yakın

Suriye'ye ilişkin analizleri ile tanınan Profesör Doktor Tim Anderson, Global Research dergisinde bir makale kalema aldı. Anderson makalesinde, Suriye hükümetinin tüm Ortadoğu'yu değiştirebilecek askeri ve stratejik bir zafere yakın olduğunu belirtti. Anderson'a göre, Suriye'de zaferin nedeni, orduya verilen halk desteği, müttefiklerin Suriye'ye desteği ve karşı safta yer alan ülkelerin parçalanmış olması.

Abone ol

"Global Research" dergisi yazarı Profesör Doktor Tim Anderson, Suriye'deki krize ilişkin bir analiz yazısı yayımladı.

Anderson yazısında, Suriye hükümetinin tüm Ortadoğu'yu değiştirebilecek askeri ve stratejik bir zafere yakın olduğunu belirtti.

"Suriye neden kazanıyor?" başlıklı yazıda, üç koşulun Suriye'yi zafere götürdüğü vurgulandı. O üç koşul, ulusal orduya verilen halk desteği, Suriye'nin kilit müttefiklerinden aldığı destek ve karşı safta yer alan uluslararası güçlerin parçalanmış olması olarak sıralandı.

Dış politika uzmanı Anderson, ekonomik zorlukların da Suriye halkının direnişini kırmadığını belirtti. Anderson, "İran ile imzalanan anlaşma sayesinde güvenlik durumunun geliştirilmesi ve diğer diplomatik adımlar da Direniş Ekseni'nin güçlendiğinin göstergesi" dedi.

Batı medyasının gerçekleri gizlediğini ve yalan haber yaptığını ifade eden Anderson, NATO'nun terör gruplarına verdiği desteğin gösterilmediğini kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

Trabzonspor'da Cüneyt Çakır'a büyük öfke Medya İlber Ortaylı'dan önemli yazı Medya Ulusal Kanal 21-27 Eylül yayın akışı Medya Rasim Ozan Kütahyalı gözaltına alındı Medya