Dilek: ABD, TSK’nın Menbiç’e operasyon yapmasını istemiyor

Hem 23 Ocak’ta Astana’da yapılacak toplantı hem de Rusya ile Türkiye’nin Suriye’deki ortak operasyonları ABD’yi harekete geçirdi. Bugüne kadar Fırat Kalkanı Harekâtı’nda karşı olan ABD, “El Bab’ta ortağız” mesajı vermeye başladı. Washington’un bu hamlesini Ankara ile Moskova ilişkilerinin gelişmesini engellemek için yaptığını söyleyen Güvenlik Analisti Cahit Armağan Dilek, Türkiye’ye verilmek istenen mesajları sıraladı.

Abone ol

Ankara ile Moskova karşılıklı ilişkilerini yükseltiyor, Washington ve Londra gelişen ilişkileri kırmak için devreye giriyor.

Fırat Kalkanı Harekatı’na bugüne kadar tepki gösteren ve IŞİD’e karşı mücadelede hiç destek vermeyen ABD ve İngiltere, El Bab’a operasyon yaptığını duyurdu.

Güvenlik Analisti Cahit Armağan Dilek, ABD’nin sözde hava desteğinin Türkiye’ye verdiği mesajları sıraladı.

Dilek ABD’nin bu hamlesinin 23 Ocak’ta Suriye’nin geleceğinin konuşulacağı Astana zirvesiyle de ilgili olduğunu vurguladı.

Dilek’e göre, Türkiye toptancı yaklaşımdan uzak, dengeli bir politika tercih etmeli.

ABD ve İngiltere, geçen gün El Bab’a hava operasyonları yaptığını duyurmuş operasyonun hedefe yönelik olmadığı ortaya çıkmıştı.

Haber: Emek Kaynak

Kamera: Uğur Marangoz

ulusalkanal.com.tr

Devlet Bahçeli'den Başbakan Yıldırım'a cevap Gündem Ayvalık'ta zeytinyağı fabrikasında patlama Gündem Kazaya müdahale ederken yaralanan polis memuru şehit oldu Gündem İşgal girişimine ilişkin iddianame hazırlandı Gündem