29 Ekim coşkusu İstanbul sokaklarını inletti

İstanbul'da Cumhuriyet'in 92'inci yıl kutlamaları akşam da tüm coşkusuyla devam etti. Ellerinde Türk bayrağı ve meşalelerle meydanlara çıkan yüz binlerce yurttaş, karanlığı gündüze çevirdi.

Abone ol

29 Ekim coşkusu İstanbul sokaklarını inletti. Kentin dört bir yanında sokaklar ve caddeler gelincik tarlasına döndü. 7'den 70'e yüz binlerin katıldığı kutlamalar, gece geç saatlere kadar sürdü.

Bayrağını ve meşalesini alan on binlerce yurttaş Bağdat Caddesi'ni hınca hınç doldurdu.

Şişli'de de binler, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle caddeleri doldurdu. Harbiye'den başlayan yürüyüş Mecidiyeköy'de Sertap Erener Konseri ile son buldu.

Beşiktaşlı yurttaşlar da meşaleler ve bayraklarla yüzbinler olup meydanlara aktı.

Bakırköy'de de fener alayı renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüşte Cumhuriyet’in 92’inci kuruluş yıl dönümüne özel olarak 350 metre Türk Bayrağı açıldı.

İstanbul Valiliği Cumhuriyet'in 92'inci yılı için 29 Ekim Resepsiyonu düzenledi. Vali Vasip Şahin'in ev sahipliğindeki resepsiyona devlet ve askeri protokol ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Çölaşan nereye koşuyor? Gündem İstanbul'daki faciada ölenlerin sayısı 14'e yükseldi Gündem 4 cenaze 1 tabut Gündem ABD'den Suriye açıklaması Gündem