Dört nala özelleştirme

Yıllık 3.8 milyar lira hasılata sahip at yarışları özelleşiyor. Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Ekinci ise uyarıyor. İtalya’da özelleştirmeden sonra sektörün kötüye gittiğini söyleyen Ekinci, "sektörün hakları mutlaka korunmalı" diyor.

Abone ol

At yarışları özelleştiriliyor, sektörün önde gelen isimleri ise uyarıyor; "sektörün hakları korunmalı”.

Açıklama at yarışlarının düzenleyicisi Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Ekinci'den geldi. Ekinci "Strateji belgesi hazırladıklarını söyledi, özelleştirme olursa mutlaka sektör haklarının korunması gerektiğini vurguladı.

"Bizim özelleştirme ile ilgili bir tarafta durmamız yanlış olur. Bu hükümet politikaları kapsamında değerlendiriliyor. Ancak bu iş kurgulanırken doğru adımlar atılmalı. Sektörün günlük ve gelecek planlarından çok strateji planı ile hareket edilmeli"

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı özelleştirmenin kötü sonuçlarıyla ilgili bir örnek de verdi.

"İtalya’da sektör özelleştirmeden sonra zora girdi. Şu an yarış ikramiyelerini ödeyemeyecek durumdalar. Eski sisteme geri dönebilirler. Biz de özelleştirme yapıldığı zaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu işin içerisinde mutlaka olmalı"

ulusalkanal.com.tr

Çığ: Birleşmenin adresi Vatan Partisi'dir, 7 Haziran'da destekleyeceğim Gündem Irak Türkmenleri, IŞİD'e karşı tugay kuruyor Gündem Mal varlığına el konulacak! Gündem Atatürk'ün Suriye ve Irak ile konfederasyon girişimi Gündem