Avrupa Parlamentosu'ndan Türkiye ile müzakereler için 3 şart

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Avrupa Parlamentosu Sosyalist ve Demokratlar Grubu heyetiyle yaptığı görüşmeye ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Görüşmede, AP Heyetinin Avrupa Birliği ile müzakerelerde Türkiye'ye destek vermek için 3 şart sunduğu öğrenildi. Şartlara göre, Cumhurbaşkanına verilen fesih, kararname ve hakim atama yetkilerinin iptal edilmesi istendi.

Abone ol

Müzakerelerde destek için 3 şart sunuldu, görüşmelerin devam etmesi yönünde talepler iletildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Avrupa Parlamentosu Sosyalist ve Demokratlar Grubu Başkanı Gianni Pittella'nın yaptığı görüşmeye ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Basına kapalı yapılan toplantıda Pittella ve beraberindeki heyet, OHAL uygulamalarının Türkiye’yi farklı bir noktaya taşıdığını öne sürdü.

Avrupa Parlamentosu üyesi sosyalist grup, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğini desteklediklerini, ancak desteği üç şarta bağladıklarını ifade etti.

Bu şartların da Anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanına verilen Meclisi feshetme, hâkim atama ve kararname yetkilerinin iptal edilmesi olduğu kaydedildi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ise Heyetin öne sürdüğü üç şarta ilişkin "Hem eleştiriyorsunuz hem de Türkiye'nin iyileşmesi için destek vermiyorsunuz" dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu, "yapılan anayasa değişikliğinin antidemokratik olduğunu biz de kabul ediyoruz. Venedik Komisyonu raporunda da bunlar sıralanıyor. Dile getirdiğiniz üç konuda biz de hassasiyet gösteriyoruz, eleştiriyoruz. Ancak Türkiye’nin AB ile ilişkilerinin kesilmesi doğru değil. Bu nedenle destek vermeyi sürdürün. AB ile görüşmeler devam eder, müzakereler sürerse ülkede normalleşme sağlanır" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Süleyman Yeşilyurt tutuklandı Gündem Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye tepki: İlişkilere zarar verir Gündem Albay Orkun Özeller, ABD madalyasını kabul etmedi Gündem PKK istedi, dekan TGB afişlerini indirdi Gündem