Cemil Bayık: Bunu ABD yapabilir

Güvenlik güçlerinin operasyonları ile büyük darbe alan terör örgütü PKK, ABD'den yardım istedi. PKK'nın Kandil'deki yöneticilerinden ABD'yi stratejik ortak gördüklerini belirterek "Birine ihtiyacımız var. ABD bunu yapabilir. Kobani'de ABD bizim ortağımız" ifadelerini kullandı.

Abone ol

PKK mehmetçik ve polisin etkili operasyonları karşısında çaresiz kalınca ABD'yi yardıma çağırdı. Bayık "Birine ihtiyacımız var. ABD bunu yapabilir. Kobani'de ABD bizim ortağımız" dedi

Alman medyasına konuşan örgütün Kandil'deki yönetcisi Cemil Bayık ABD'yi stratejik ortak olarak gördüklerini belirterek Türkiye ile barış yapma talepleri için Washington'un devreye girmesini istedi.

Almanya'nın Die Ziet gazetesine verdiği röportajda Bayık, "Biz Türkiye'yle barış istiyoruz. Barış sürecinde birine ihtiyacımız var. ABD bunu yapabilir. Kobani'de ABD bizim ortağımız onlar da İŞİD'e karşı savaşıyor." ifadelerini kullandı.

Suriye'nin kuzeyinde kurulacak Kürt koridorunun Avrupa için de faydalı olacağını ileri süren BAyık, "Eğer Kürtler Suriye bölgesinde daha güçlü olurlarsa Avrupa Rusya'ya olan enerji bağımlılığından kurtulabilir. Enerjinin Akdeniz'e giden yolu Rojova'dan geçiyor" şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Başbakan Davutoğlu: Bildiriden imzanızı çekmezseniz... Gündem "CHP böyle bölünecek!" Gündem Bulgaristan'a gidecekler dikkat! Gündem Suriye sınırında 12 F-16 ile devriye uçuşu Gündem