Erdoğan'ın eniştesi komisyona gitmeyecek

FETÖ ve Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu basına kapalı yaptığı toplantıda Kasım ayı çalışma takvimini belirledi. Buna göre, İstanbul valisi ve Emniyet Genel Müdürü’nü komisyonda dinleme kararı alındı. Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ise komisyon davetini mazeret göstererek reddetti. Daveti reddedenler arasında Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen de bulunuyor.

Abone ol

Tıpkı Yaşar Büyükanıt gibi eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de Komisyon davetini mazeret göstererek reddetti.

FETÖ ve Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu basına kapalı olarak toplandı.

Kasım ayı çalışma takvimini belirleyen Komisyon, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok’u dinleme kararı aldı.

Komisyonda dinlenmesi beklenen isimlerde de değişiklikler var.

Buna göre, dinlenmek için davet edilen eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen mazeret bildirerek komisyona katılmayacaklarını belirtti.

Özel’in, “Soruların yazılı olarak gönderilmesi” talebinde bulunduğu öğrenildi.

Kulislerde Özel’in daveti kabul etmesinin nedeni de tartışılıyor. Buna göre, Özel’in, “FETÖ’cü subayların terfisinin, kendi dönemine rastlaması” ile ilgili sorulara yanıt vermek istemediği belirtiliyor.

Öte yandan dün komisyona davet edilen ve FETÖ çatı iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun’un da komisyona katılmayacağı öğrenildi. Coşkun’un daveti “Soruşturmayı yürüten savcının sorgulanması gibi algı yaratmayalım” denilerek komisyon tarafından geri çekildi.

Daha önce de eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da sağlık sorunlarını mazeret göstererek komisyona katılamayacağını bildirmişti.

Komisyon önümüzdeki hafta Salı günü çalışmalarına devam edecek.

ulusalkanal.com.tr

TGB: Teröre geçit yok! 29 Ekim'de Güvenpark'a Gündem İDO ve BUDO'dan sefer iptalleri Gündem Antalya'da 2 sığınakta PKK'ya ait silah ve mühimmat bulundu Gündem Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi, Irak Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı Gündem