İşte seçim şaibeleri

Seçim sonuçları açıklandı. Ancak bazı illere şaibeler damga vurdu. Kimi illerde sandıkların saklandığı söylendi. Kimi illerde de seçime itiraz edilmesi bekleniyor.

Abone ol

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, kentte bazı yaşanan olaylara dikkat çekti. Büyükerşen, 9 büyük mahallede elektiriklerin kesildiğinin bilgisini verdi.

Büyükerşen, Eskişehir'in büyük mahallerinden biri olan Gültepe Mahallesin'de de bir sandık torbasının kaçırılmak istendiğini söyledi.

Muğla'da Kavaklıdere ilçesinden gelen bir seçim sandığının İlçe Seçim Kurulu’na yerine Orman İşletme Müdürlüğü’nde saklandığı iddia edildi. Bunun üzerine CHP ve MHP’liler Orman İşletme Müdürlüğü’ne akın etti.

Çıkan arbede de AKP Yatağan İlçe Başkanı Mehmet Şener darp edildi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde tansiyon yüksekti. CHP’li grup AKP Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın İlçe Seçim Kurulu’nda olduğunu öğrenince adliye binasına girmek istedi. Kalabalık grup ile polis ekipleri arasında zaman zaman arbede çıktı.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bir okulun dört sınıfında yanmış oy pusulaları bulundu.

Çorum’un Sungurlu ilçesinde de Belediye Başkanlığı seçimi için 110 kişinin oy kullanılmadığı tespit edilince tekrar oy kullandırma kararı alındı. Mehmetçik İlkokulu'nda 1011 nolu sandık görevlileri, Belediye Başkanlığı oy pusulasını seçmenlere dağıtmadı. Seçmenler sadece muhtara oy kullandı. Olay bir yurttaşın itirazıyla ortaya çıktı.

Yalova'da CHP'nin 1 oyla seçimleri AKP'ye kaptırması itirazlara neden oldu. CHP ve AKP'nin snuçlara karşılıklı itiraz edeceği öğrenildi. CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, birleştirilme tutanaklarında hata yapıldığını söyledi.

Adıyaman’da oy sayımı hava engeline takıldı. Çıkan fırtına nedeniyle elektrik telleri koptu. sandıklar mum ışığında açılarak oy pusulaları sayıldı.

ulusalkanal.com.tr

''Twitter yasağı kalkabilir'' Gündem Gülerce açıkladı: ''Kapı kapı dolaşıp oy istedik'' Gündem Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama Gündem Mansur Yavaş'tan açıklama Gündem