Çorlu Taşeron işçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden eğitim atağı

Tekirdağ Çorluda 2014 Yılından bu yana faaliyette bulunan Çorlu Taşeron işçileri yardımlaşma ve dayanışma derneği, daha önceleri yaptığı eğitim çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Abone ol

Tekirdağ Çorluda 2014 Yılından bu yana faaliyette bulunan Çorlu Taşeron işçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, daha önceleri yaptığı eğitim çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Çorlu Taşeron İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği eğitim salonunda gerçekleşen 2 günlük eğitim çalışmasında ODTÜ Ögretim Görevlisi ve aynı zamanda Aydınlık Gazetesi yazarı olan Yıldırım Koç Taşeron işçilerine İş Kanunu, Toplu İş Sözleşmeleri kanunu ve Taşeron işçilerinin hakları konularında eğitim verdi.

Açılış konuşmasını yapan Çorlu Taşeron işçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Dalar Eğitim çalışmasına katılanlara ve Aydınlık Gazetesi yazarı Yıldırım Koç’a teşekkür ederek Şunları söyledi Uzun zamandır Çorlu da işçi sınıfının sorunlarına, özellikle taşeron işçilerinin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yürütüyoruz bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapıyoruz. İşçilere İş Kanunu konusunda bilgili uzmanlar ile bilgilenme ve bilinçlendirme çalışmaları yürütüyoruz deneyimli hukukçularımız ile hukuki destek sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde Türkiye çapında örgütlenerek çalışma yürüten Taşeron işçileri dernekleri ile birleşerek önce Federasyon sonra konfederasyon kurma çabalarımız var. Taşeron işçileri olarak şunu biliyoruz sadece haklı olan kazanamaz kazanmak için güçlü olmak zorundayız. Taşeron işçisi olsun ya da olmasın İşçi sınıfını Çorlu taşeron işçileri yardımlaşma ve dayanışma derneği çatısında birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz dedi.

Çorlu Taşeron işçileri derneğinde ki eğitim çalışmasına Çorlu taşeron işçileri derneği üyeleri, Güvenlik iş kolunda örgütlenen Güvenlik-sen üyeleri ve farklı iş kollarında faaliyet yürüten taşeron işçileri katıldı.

Önümüzdeki dönemde işçi sorunlarının artacağını, bu konularda işçi sınıfının bilinçlenmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım Koç Şunları söyledi: Dünya 2008 yılından bu yana kapitalizmin 3. büyük krizini yaşamakta, önümüzdeki dönemlerde bu kriz daha da derinleşecek, Taşeron işçilik daha da artacak esnek çalışmalar yaygınlaştıralacak dedi. Taşeron işçilerinin şu anda bile önemli hakları olduğunu söyleyen Yıldırım Koç Taşeron işçileri bilmeseler veya bilmelerine rağmen kullanmaktan çekinseler de, İş Kanununun 2. ve 3. maddelerinde önemli haklara sahipler etraf özel istihdam bürosu kaynıyor 2004 yılında 23 büro vardı. Şimdi 396 özel istihdam bürosu var önümüzde ki dönemde asıl tehlike açılmış olan özel istihdam bürolarına kiralık işçi çalıştırma ve kiralama hakkının verilecek olmasıdır. Taşeron işçilerini daha kötü günler beklemektedir dedi.

Eğitim çalışmasına katılan Güvenlik-sen üyesi, Güvenlik işçileri verilen eğitimden dolayı çok memnun olduklarını ifade ederek Yıldırım Koç’a ve Çorlu Taşeron işçileri derneğine verilen eğitimden dolayı teşekkür ederiz “bu tür eğitim çalışmalarını önemsiyoruz bizlerde sizler gibi taşeron işçiliğinin ortadan kalkması için mücadele veriyoruz ve bu mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz Yıldırım Koç ve Çorlu Taşeron İşçilerine teşekkür ederiz dediler.

Haber: Cemal Dalar/Çorlu

ulusalkanal.com.tr

Andersen masalcılığından utanır Ekonomi Tarımda maliyet arttı Ekonomi Sen misin sendikalı olan Ekonomi Munzur Su Fabrikası'nda grev var Ekonomi