Fransa'da Kovid-19 vakası artıyor

Fransa'da yeni tip koronavirüs Kovid-19 kaynaklı ölümlerin sayısı 3 bin 523'e yükseldi. Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, maske üretim fabrikalarını denetledi, ihtiyacın arttığını söyledi. Fransa Maliye Bakanlığı da sağlık çalışanlarına gelir yaratılması için SMS kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Angers kentinde maske üreten fabrikayı ziyaret etti. Ülkede maskelerin hızlı şekilde tüketilmesi nedeniyle sorunlar yaşandığını söyledi.

Macron, haftalık maske ihtiyacının 4 milyondan 40 milyona çıktığını da kaydetti.

Alınan tedbirler kapsamında Fransa'da destek kampanyası başlattı. Sağlık görevlilerine ek gelir sağlaması için başlatılan kampanya SMS üzerinden yapılacak. Gönderilen her bir SMS 5 Euro'ya tekabül ediyor.

Emeklilik yaş düzenlemesi ve eşitsiz gelir dağılımı yüzünden ayladır eylemlerin yapıldığı grevlerin sürdüğü üllkede sağlık çalışanları sık sık şartların iyileştirilmesi için greve gidiyor.

Fransa Maliye Bakanı Gerald Darmanin, "Bu kriz 2008 krizinden çok daha güçlü" ifadelerini kullanarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Milli dayanışma için büyük bir çağrıda bulunuyorum. Bireylerin veya iş dünyasının, ülkedeki en çok etkilenenlere yönelik dayanışma çabalarına katkıda bulunmasına izin vermek için çevrimiçi bir bağış platformu oluşturulacaktır" dedi.

ulusal.com.tr

Çin ekonomisi toparlanıyor Dünya Orta Doğu ülkeleri de salgınla mücadele veriyor Dünya ABD'den İran kararı Dünya Almanya’da vaka sayısı yükseldi Dünya