''57. Alay Tarihine Yürüyor"

Her yıl Tekirdağ'dan Çanakkale'ye kadar yapılan 57. Alay yürüyüşü bu yıl temsili olarak İstanbul Beylikdüzü'nden başlatıldı. 12 Belediyenin destek verdiği etkinlikte, vatandaşlar Beylikdüzü sokaklarında yürüdü. 57'nci alay yürüyüşlerini uğurlamaya gelen küçük izciler ise etkinliğin ilgi odağı oldu.

Abone ol

Onlar, Vatan ve Millet uğruna geri dönmeyi düşünmediler. Çanakkale savaşında 7 düvele karşı koyan 57'nci alayın bütün askerleri şehit oldu.

İşte bu kahraman askerleri anmak için her yıl Tekirdağ'dan Çanakkale'ye kadar yürüyen 57'nci alay gönüllüleri, İstanbul Beylikdüzü'ndeydi.

12 CHP'li Belediye'nin destek verdiği etkinlikte Tekirdağ'dan başlayacak olan yürüyüşün ,bir temsili yapıldı.

Ellerine bayraklarını alan gönüllüler, Beylikdüzü sokaklarında yürüdü.

Yürüyüşün en küçükleri, çocuk izcilerde oradaydı.

Yürüyüş korteji Beylikdüzü Belediyesi'ne kadar yürüdü.

57'nci Alay gönüllülerini uğurlamaya gelen izciler, Belediye meclis salonunda bir toplantı yaptı.

İzciler, toplantı bitiminde 57'nci alay şehitleri için hazırladıkları şiiri okudu.

57'inci Alay Yürüyüşçüleri 13 Mart Pazar günü de Tekirdağ'daydı. Yürüyüşçüler Tekirdağ Valiliği'nin önünde törenle karşılandı. Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik de törene katılarak 57'inci Alay yürüyüşçülerine seslendi.

Yürüyüş ekibini törenin ardından Çanakkale'ye uğurlandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe de yürüyüşe eşlik etti.

''57. Alay Tarihine Yürüyor" ekibi 5 günlük yürüyüşle Çanakkale’ye ulaşacak.

Haber-Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan, Bakü ziyaretini iptal etti Gündem Hasan Korkmazcan: Yeni anayasanın arkasında emperyalist güçler var Gündem YGS soru ve cevapları açıklandı Gündem 45 dakika sürdü! Kritik görüşme sona erdi! Gündem