"Türkiye'nin Suriye'deki rolü olumlu"

Astana'da yedincisi düzenlenen Suriye zirvesinde Ulusal Kanal'a konuşan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ensari, "Türkiye'nin Suriye'deki rolü olumlu" dedi.

Abone ol

Türkiye, Rusya ve İran'ın garantörlüğünde yapılan Astana toplantısından önemli mesajlar geldi.

Aydınlık temsilcisi Onur Sinan Güzaltan, 30-31 Ekim'de Kazakistan'ın başkenti Astana'da yedincisi düzenlenen Suriye zirvesini yerinde takip etti.

Güzaltan, İran heyeti başkanı Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari ile görüştü.

Zirveyi yorumlayan Ensari, Astana ile beraber Türkiye'nin, Suriye krizinde olumlu bir rol oynadığını belirtti. Zirve ile Suriye'de terör sorunun çözümünün amaçlandığını ifade etti.

Türkiye ve İran arasında tarihten gelen bir dostluk olduğunun altını çizen Ensari, "Şuanda ilişkiler olumlu, istediğimiz düzeye ulaşması için daha fazla çaba ve zamana ihtiyaç var" dedi.

PYD'nin Suriye barış görüşmelerine katılmasına İran olumlu bakmıyor. İran'ın temel önceliği Suriye'nin toprak bütünlüğü. İran heyetinin Başkanı Ensari, "Teröre karşı mücadele eden ve Suriye'nin bütünlüğünü savunan bütün Suriyelilere diplomasi masası açıktır." değerlendirmesinde bulundu.

Yoğun görüşme trafiğinin yaşandığı Astana zirvesinin bir sonraki ayağının Aralık'ın son haftasında düzenlenmesi bekleniyor.

ulusal.com.tr

AKP yarın temayül yoklaması yapacak! Gökçek'in yerine kim aday olacak? Gündem Erdoğan'dan Bülent Tezcan'a: Ya git yat aşağı Gündem Ankara'dan Atina'ya tatbikat tepkisi Gündem 'Şeytanla mücadele edecek' doçent aranıyor ilanı iptal edildi Gündem