Dışişleri'nden patlama açıklaması: 2 Türk hayatını kaybetti, 5'i yaralandı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Erbil kentindeki ABD Başkonsolosluğu yakınında patlama meydana geldi. IŞİD'in üstlendiği saldırıda 3 kişi öldü, en az 10 kişi de yaralandı. Saldırıda hayatını kaybeden 2 Türk'ün kimliği de belli oldu.

Abone ol

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'de, bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu 2'si Türk 3 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.

Olay Ankawa semtinde meydana geldi. ABD Başkonsolosluk binasının yakınında bulunan, yabancıların da sık uğradığı bir kafeteryanın önünde bombalı saldırı oldu.

IŞİD'in üstlendiği saldırı sonucu 2'si Türk vatandaşı olma üzere 3 kişi hayatını kaybetti. En az 10 kişi de yaralandı.

Saldırıda hayatını kaybeden 2 Türk'ün kimliği belli oldu. Ölenlerin, Mardin'in Derik ilçesinden 29 yaşındaki Sadettin Şan ile 35 yaşındaki Bülent Önen olduğu tespit edildi. Saadettin Şan 2, Bülent Önen ise 6 yıldır Irak'ta çalışıyordu. Aileleri, cenazeyi almak üzere Erbil'e gitti.

Bombalı saldırıyla ilgili DışişleriBakanlığı'ndan da açıklama yapıldı. Yaralananlar arasındaki 5 kişinin de Türk olduğu bildirildi.

Öte yandan bir saldırı da Irak'ın başkenti Bağdat'ta yapıldı. İki ayrı bombalı araçla düzenlenen saldırıda 27 kişi hayatını kaybetti.

ulusalkanal.com.tr

Erbil'de ABD konsolosluğu yakınında patlama: Ölenler var Dünya Almanya'da operasyon! Dünya İtalya'dan "Soykırım" açıklaması Dünya Dünyanın en kibar kedisi ile tanışın! Dünya