Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıkladı! İlk kez İHA'lar kullanılacak

Terörle mücadele büyük görev alan İHA'lar bu kez orman yangınlarında da aktif rol alacak. Tarım ve Orman Bakanlığı, yangınlara karşı bu yıl ilk defa İHA'ların kullanılacağını duyurdu.

Abone ol

İHA'lardan bu yıl ilk kez ormanyangınlarında da faydalanılacak. Açıklama yangınlara karşı hazırlık yapılan Tarım ve Orman Bakanlığından geldi.

Hatay'dan başlayıp Akdeniz ve Ege sahilinden İstanbul'a kadar uzanan kıyı bandı en riskli bölgeler arasında. Yangın önleme çalışmaları, bu uyarı dikkate alınarak yapıldı.

Yangına karşı 3 temel strateji de belirlendi. Birincisi önleme yani yangın çıkmasına mani olacak eğitim ve bilinçlendirme çalışması. Zira orman yangınlarının yüzde 88'i insan kaynaklı.

İkinci strateji ise erken uyarı, hızlı ve etkin müdahale... Orman yangınlarını tespitte bu yıl ilk defa İHA'lar kullanılacak. 3. strateji de yanan alanların tekrar ağaçlandırılması.

Ülke genelinde 776 yangın gözetleme kulesi bulunuyor. Bin 140 noktada da konuşlanmış ilk müdahale ekipleri mevcut.

Bakanlık orman yangınlarında bu yıl 18 bin 545 personelin görev yapacağını duyurdu.

ulusal.com.tr

Azerbaycan'da karantina rejimi 31 Mayıs'a kadar uzatıldı Gündem İçişleri Bakanlığı'ndan 1 Mayıs açıklaması Gündem Irak'tan getirilen 90 Türk vatandaşı Diyarbakır'da yurda yerleştirildi Gündem Yunan sahil güvenlik güçleri bir kez daha insan haklarını ihlal etti Gündem