'Ortadoğu'da Amerikan planı çökmüştür'

İşçi Partisi Kobene bahane edilerek Atatürk büstlerinin kırılması ve Türk bayraklarının indirilmesine karşı tepki gösterdi.

Abone ol

İşçi Partisi Kobene bahane edilerek Atatürk büstlerinin kırılması ve Türk bayraklarının indirilmesine karşı tepki gösterdi.

İşçi Partisi İskenderun İlçe Örgütü yurt çapında bu gelişmeleri değerlendirmek için İskenderun’da Boyacılar Parkında bir basın açıklaması arkasından imza kampanyası başlattı. Daha sonra İskenderun Belediye Kültür Sarayında panel düzenyecek.

Ortadoğu ve Türkiye’deki gelişmeler için “Türkiye’de Birlik, Ortadoğu’da Kardeşlik” başlığı altında bir panel düzenlenmektedir. Panel 12 Ekim 2014 Pazar Günü Saat: 16.00.da Belediye Kültür Sarayında gerçekleşecektir.

Basın açıklamasında; Öncüler Partiye, parti iktidara, Vatan Emek, kardeşlik, Atatürk’te birleştik, Katil ABD Ortadoğu’dan defol sloganları atıldı.

Panele araştırmacı yazar Mehmet Çardak yapacak. Panelistler ise: Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu’nun katılacağı açıklandı.

İşçi Partisi Hatay İl Sekreteri Emilhan Güçlü, açılımın iflas ettiğini ve Amerika’nın bütün elamanları ile yenildiğini belirtti. “Amerika kullandığı aletleri ile yenildi. O uğursuz planlarını son bir kez denemek için Ortadoğu’yu kan gölüne getirmek için, Suriye, Irak ve Türkiye’yi parçalamak için iç savaş çıkarmaktadır. Amerika bunun için aletleri olan PKK, ÖSO, IŞİD ve AKP’siyle Türk milletinin ayakları altında ezilecektir. Kürt yurttaşlarımızın itibar etmediği PKK’ya buradan şunu söylüyoruz: Türk milletinin onuru ve gururu olan, onun önderi olan Atatürk ve Türk bayrağına karşı, bu yaptıkları tarihsel olarak ölü bir harekettir. Onların yapacakları bir şey vardır, silahlarını bırakacak ve piyon olmaktan vazgeçecektir. Türk milletlinin vicdanına ve bağrına sığınacaklardır. Amerika yenilmiştir, Büyük Ortadoğu Projesi çökmüştür. Açılım bitmiştir. Şimdi bölenlerin değil birleşenlerin iktidar olduğu dönemi giriyoruz. Onun için mücadelemizi buradan başlatıyoruz” dedi.

İşçi Partisi İskenderun İlçe başkanı Fatma Paksoy basın açıklamasında AKP’nin 12 yıllık basiretsiz yönetimi yüzünden ülke savaş alanına dönüştüğünü belirtti. Bu aktörler sayesinde Ortadoğu’nun kan gölüne dönüştüğünün altını çizdi. Emperyalizmin yetiştirdiği terör örgütleri ise Ortadoğu’da cellatlık yaptıklarını ifade etti. “ Bu gün geldiğimiz süreç AKP hükümetinin Ortadoğu’da yürüttüğü yanlış politikalarının sonucudur. ÖSO ve benzeri örgütleri Suriye yönetimine karşı destekleyen AKP bu gün IŞİD gibi bir terör örgütünün ortaya çıkmasında baş sorumludur. AKP, ABD çıkarlarına göre hareket etmektedir. AKP baştı IŞİD olmak üzere PKK, PYD gibi terör örgütleri ile kol, kola girmiştir. İşçi Partisi olarak bütün bunlara karşı mücadele başlatıyoruz. İskenderun’da imza masaları açtık, Panel düzenliyoruz. Halkımızı ve yurtseverleri bu mücadele etrafında birleşmeye çağırıyoruz” dedi.

HÜSEYİN GÜLER

ulusalkanal.com.tr

Antalya'da Türk bayrağı yaktılar Yurt Hakkari'de eğitime 2 gün daha ara verildi Yurt Bir ilde daha sokağa çıkma yasağı Yurt Mardin'de 2 kişinin cesedi bulundu Yurt