Ergenekon Davası'na bakacak mahkeme belli oldu

Ergenekon Davası'na bakacak yeni mahkeme 5. Ağır Ceza Mahkemesi oldu!

Abone ol

ErgenekonDavası'na bundan sonra İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi bakacak. Dava avukatları bu kararın yeniden yargılama sebebi olduğunu söyledi.

Aydınlık'a konuşan İşçi Partisi Avukatı Tayfun Taşlıoğlu, İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Özel Kalem Müdürü ile görüştüklerini ve Özel Kalem Müdürü'nün kendilerine dosyanın ellerine ulaşmasını beklediklerini söylediğini iletti. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla birlikte 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Dava'ya bakma yetkisinin kalmadığını hatırlatan Avukat Taşlıoğlu, Dava'nın 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilmesiyle bu davada gerekçeli kararı yazma yetkisine sahip mahkemenin yeni mahkeme olduğunu söyledi.

Yeniden yargılama sebebi

Taşlıoğlu, bu kararla birlikte Ergenekon Davası'nda yeniden yargılama sebebi olan iki durumun ortaya çıktığını belirtti. Tayfun Taşlıoğlu, Ergenekon Davası açılırken Emniyet İstihbarat Şube Müdürü olan Ali Fuat Yılmazer'in AKP'nin kapatılmasını engellemek için İşçi Partisi ve Genel Başkan Doğu Perinçek'in hedef alındığını açıklamasının birinci yeniden yargılama sebebi olduğunu söyledi. Avukat Taşlıoğlu, ikinci yeniden yargılama sebebininse Dava'yı başlatan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin karar çıkmadan ortadan kalkması yüzünden yaptığı yargılamanın geçersiz duruma gelmesi olduğunu açıkladı.

Taşlıoğlu, 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararı yazmasının mı bekleneceğini yoksa önce Yargıtay kararının mı verileceğinin belli olmadığını söylediler. Avukat Tayfun Taşlığlu son olarak, kesin olmamakla birlikte bundan sonra yargılamanın Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılmasını beklediklerini dile getirdi.

Soner Bahadır

aydinlikgazete.com

Rusya Akdeniz'e 3 savaş gemisi gönderdi Gündem Bomba gibi patladı Gündem E. Tümg. Ahmet Yavuz’un önümüzdeki sorulara cevapları Gündem YGS'de şaşırtan olay! Gündem