Rakka operasyonunda geri sayım başladı

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, "Rakka'yı kurtarma operasyonu haftalar içinde başlayacak" dedi. Cook, "Türkiye de dahil tüm koalisyon unsurlarının katkılarının karşılıklı müzakere ile belirlenebileceği" söyledi.

Abone ol

Amerika'nın PKK ile yapmayı planladığı Rakka operasyonunda geri sayım başladı. Pentagon, operasyonun bir hafta içinde başlayacağını açıkladı.

Türkiye'nin "PKK/PYD operasyona katılmasın" ısrarına rağmen Amerika, operasyonun PYD ile yapılacağını açıkladı. Operasyonlun tarihine ilişkin bilgi Amerika Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook'tan geldi. Cook, "Rakka'yı kurtarma operasyonu haftalar içinde başlayacak" dedi.

Amerikalı sözcüye operasyona Türkiye'nin de katılıp katılmayacağı soruldu. Cook, "Türkiye de dahil tüm koalisyon unsurlarının katkılarının karşılıklı müzakere ile belirlenebileceği" değerlendirmesini yaptı.

Ankara ile Washington arasındaki görüşmelerin devam ettiğini vurgulayan Cook, Rakka'nın kurtarılması operasyonu için iki müttefik ülke arasında yakın bir iş birliği olduğunu belirtti.

Amerika'nın Rakka operasyonunu PYD ile yapma planına Türkiye karşı çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye'de yakalanmıştı: Teşhis konuldu! Dünya Volkswagen'den flaş karar! Dünya Rusya'dan açıklama: Putin'in verdiği emir doğrultusunda... Dünya Sağlığa zararlı organizma içerdiği gerekçesiyle Türkiye'ye geri gönderildi! Dünya