Babacan'dan dolar açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Merkez Bankası arasındaki gerilim ve doların rekor üstüne rekor kırması derken, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan kurlarla ilgili çıkış geldi. "12 buçuk yıllık AKP iktidarında kurlarla ilgili hiç konuşmadığını" söyleyen Babacan, dolar konusunda herkesin Merkez Bankası'nı takip etmesi gerektiğini savundu.

Abone ol

G-20 oturumları kapsamında Washington’da bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan rekor üstüne rekor kıran dolar kuruyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Babacan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın müdahaleleriyle gündeme gelen kur artışına vurgu yaptı. 12.5 yıllık iktidarları boyunca kurt artışı ile ilgili sessiz kaldığını belirten Babacan, Merkez Bankası'na destek verdi. Babacan, Merkez Bankası'nın takip edilmesi gerektiğini söyledi.

"Benden, 12,5 yıllık iktidarlık dönemimizde kurlarla alakalı bir açıklama duymadınız. Çünkü, serbest kur rejimi uyguluyoruz. Ama ben hep şuna da vurgu yapıyorum: Eğer, kurlarla ilgili dikkat edilmesi gereken bir açıklama varsa, o da Merkez Bankamızın yaptığı açıklamalardır ve açıklamalarından öte Merkez Bankamızın yaptıklarıdır. Ben, herkese, Merkez Bankamızın dediklerini ve yaptıkları yakından takip etmesi tavsiye ediyorum"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan petrol fiyatınmdaki dalgalanmalarının tahmin yapmada belirsizliği artırdığını vurguladı.

Enflasyona da değinen Babacan, yılın ikinci yarısının önemli olduğunu, gıda fiyatlarının makul seviyede olması halinde, enflasyonun da olumlu olacağını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Kiğılı markası satılıyor Ekonomi Erdoğan'dan kriz itirafı! Ekonomi Taşeron sistemine karşı İstanbul İşçiler Derneği Ekonomi İstanbul Barosu Papa'nın açıklamalarını ve Avrupa Parlamentosu'nun kararını eleştirdi Ekonomi