Demirtaş'ın rahatsızlığının ana nedeni

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Türk Ordusunun PKK terörüne karşı başarısından ve vatanseverlerin birliğinden rahatsız oldu. Demirtaş, PKK'ya karşı operasyonlara esas desteği Vatan Partisi ve ergenekoncuların verdiğini söyledi. Amerika'nın PKK'yla ittifak yaptığını da belirten Demirtaş, "Dünyanın en önemli gücü bizimle işbirliği yapıyor" dedi.

Abone ol

PKK'nın Güneydoğuda belinin kırmasının HDP'de yarattığı rahatsızlık Eşbaşkan Selahattin Demirtaş'ın grup konuşmasına yansıdı. Demirtaş, Türk ordusunun teröre karşı mücadelesini vatan savaşı olarak görenlerin ittifak halinde olduğunu söyledi.

Demirtaş, sahada PKK ile mücadele eden asker ve polislerin ideolijilerinin kaynağının bu ittifak olduğunu ifade etti. Güvenlik güçlerinin arkasındaki easas gücün AKP hükümeti olmadığını belirten Demirtaş, "Davutoğlu yetkisizdir" dedi.

HDP eşbaşkanı rahatsızlık duyduğu ittifaka Vatan Partisi'nin önderlik ettiğini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın daha önceki konuşmalarını bilgisayardan izlettirek anlatmak istedi.

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vatan Partisiyle ittifak yaparak iktidarda kalmaya çalıştığını savundu.

Amerika'nın PKK-PYD ile stratejik ittifak yaptığını da belirten Demirtaş, "Dünyanın en önemli gücü Kürtlerle işbirliği yaparken Davutoğlu Kürtleri düşman ilan ederek bu stratejik ittifakı ve gücü yıkmaya çalışıyorlar" dedi.

Demirtaş'ın bu sözlerine Vatan Partisi'nden bir yanıt geldi. Yapılan yazılı açıklamada "Demirtaş'ın mutluluğumuza söz söyleyerek vurguladığı üzüntüsünün kaynağı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Bölücü Terörle mücadelesindeki başarısıdır. Çünkü sırtlarını dayadıkları ve artık ABD ile İsrail tarafından beslendiği tartışma konusu dahi olmayan terör örgütleri bölgede kaybetmektedir" denildi.

ulusalkanal.com.tr

Kahraman polislere veda Gündem Feyzioğlu’ndan önemli uyarı Gündem CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Mehmetçik'i suçladı Gündem Meclis’in gündemi oldukça yoğun Gündem