Ankara'da Suriye toplantısı

Ankara ile Washington arasında Suriye için kurulan çalışma grubunun ikinci toplantısı Türkiye'de yapıldı. Açıklama Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'dan geldi. Toplantıda Menbiç'in ele alındığını belirten Aksoy, PYD'nin kentten çıkartılması için uygulanacak yol haritasının 4 Haziran'da netleşeceğini ifade etti.

Abone ol

Türkiye ile Amerika arasında Suriye için kurulan çalışma grubu, ikinci toplantısı 25 Mayıs Cuma günü Ankara'da yaptı.

Açıklama Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy'dan geldi. Toplantıda Menbiç konusunun görüşüldüğünü söyleyen Aksoy, çalışmaların son halinin 4 Haziran'da belli olacağını belirtti.

Daha önceki açıklamalarda PKK/PYD’nin Menbiç’ten çıkartılacağı kentin güvenliğini Amerikalı askerlerle birlikte sağlanacağı belirtilmişti.

Bazı Amerikalı senatörler, Türkiye'ye F-35 verilmemesi için Amerikan Kongresine bir tasarı sundu. F-35 alımının durdurulması girişimlerini de değerlendiren Aksoy, "Engelleme olursa karşılık vermeye mecbur kalırız" dedi.

Sözcü Aksoy'a, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev'in Şam'ın ardından Ankara'ya gelerek temaslarda bulunması da soruldu. "Temaslarda Ankara ile Şam arasında ilişkilerin normalleştirilmesi gündeme geldi mi?" sorusuna Aksoy'un yanıt vermemesi dikkat çekti.

Öte yandan Kudüs’ü işgal eden İsrail, Suriye'ye ait Golan Tepeleri'nin de toprağı olarak tanınması için Amerika'dan talepte bulundu. İsrail'in bu girişiminin Türkiye tarafından nasıl karşılandığı da soruldu Hami Aksoy'a... Aksoy, İsrail'in Kudüs'te yaptıklarını anlatmakla yetindi.

HABER: GÜRKAN DEMİR - KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusal.com.tr

Sanatçılardan medyaya Perinçek tepkisi: Sansür kabul edilemez Gündem Pentagon bütçesinde Türkiye detayı Gündem İsrail Türkiye'yi hedef aldı Gündem Alaattin Duran görevden alındı Gündem