Yurt çapında dezenfekte işlemleri sürüyor

Yeni tip koronavirüse karşı yurt çapında dezenfekte işlemleri yapılıyor, önlemler artırılıyor. Ankara, Erzurum, İstanbul ve Van’da taksiler, toplu taşıma araçları ve ortak kullanım alanları dezenfekte edildi.

Abone ol

Dezenfekte çalışmaları devam ediyor. Yeni önlemler alınıyor.

Yeni tip koronavirüsün Türkiye’de görülmesinin ardından tüm yurtta yapılan dezenfekte işlemleri devam ediyor. Ankara’da geçen günlerde Kızılay yaya bölgesi, Pazar yerleri, ana caddeler dezenfekte edilmişti. Karanfil ve Konur Sokak’ta da 16 Mart’ta dezenfekte işlemleri yapıldı. Yapılan dezenfekte çalışmalarına bir yenisi eklendi.

Çankaya Belediyesi ekipleri tarafından Kuğulu Park’ta dezenfekte işlemleri yapılıyor.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde de tedbirler kapsamında, hastaneler, toplu taşıma araçları, taksi durakları dezenfekte edildi. Siyasi parti binaları, alışveriş merkezleri ve vatandaşların yoğun ziyaret ettiği belediye birimlerinde ilaçlama çalışması başlatıldı.

Erzurum’da ise dezenfekte timi iş başına geçti. Tim, toplu taşıma araçları, havalimanı, okullar, Taşhan Çarşısı gibi toplumun ortak kullandığı alanlarda dezenfekte ve ilaçlama çalışması yaptı.

Dezenfekte çalışmalarının diğer adresleri Van, İstanbul ve Malatya oldu. Van’da 40 kişilik ekiple çalışmalar 24 saat sürdürüldü. Van’daki çalışmalarda yaklaşık bin 500 toplu taşıma aracı dezenfekte edildi. İstanbul’da Balat'taki Sveti Stefan Kilisesi'ni de önlem amacıyla ilaçlandı. Malatya'da ise Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüs ve otobüs durakları dezenfekte edildi.

Dezenfekte çalışmaları dışında yurt çapında önlemler de artırıldı. CHP, üyelerine mesaj atarak genel merkez binasına gelmemelerini istedi. Mesajda “Acil durumlarda Genel Merkezimize telefon ile ulaşabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

Türkiye Petrolleri de yeni tip koronavirüse karşı 8 tesisinde önlemler aldı. Şirket, Kırıkkale, Hatay, Ambarlı, Samsun, Kocaeli ve Antalya'da yer alan tesislerde çalışanlara iş yeri hekimlerince eğitim verilmesini sağladı. Limanda çalışacak tüm personele eldiven ve virüs korumalı maskeler temin edildi. Liman üzerindeki noktalara ve tesis idari binalarına dezenfektan sıvılar konuldu.

ulusal.com.tr

Zirai dona karşı doğal önlem Yurt Eskişehir Valiliği'nden koronavirüs açıklaması Yurt Ankara'da toplu taşıma araçlarında yolcu sayısı yarı yarıya azaldı Yurt Son dakika haberleri... Ankara Çubuk'ta deprem Yurt