Öğrencilerden para toplayıp araba aldı!

Amasya'da valilik tarafından başlatılan "65 Bin Dev Öğrenci” projesi öğrencilere değil İl Milli Eğitim Müdürü'ne yaradı. Çünkü İl Müdürü proje kapsamında elde edilen gelirlerle kendisine makam aracı aldı.

Abone ol

Amasya'da İl Milli Eğitim Müdürü'nün eğitim parasıyla kendisine makam aracı aldığı ortaya çıktı.

2009 yılında Valilik eğitim kalitesini artırmak için "65 Bin Dev Öğrenci" projesini başlattı. Proje kapsamında bir takım etkinlikler ve kermesler düzenlendi.

Proje aksayınca Türk Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne başvurarak toplanan paraların akıbetini sordu. Başbakanlık'tan gelen yanıtta "Projenin bittiği ve toplanan paranın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne aktarılarak makam aracı alındığı" açıklandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş'e 78 bin TL'ye makam aracı alındı ve bu paranın 27 bin 600 TL'si öğrencilerin topladığı paradan ödendi.

Konu gündeme gelince kendini savunan Güneş, aracın makam aracı olmadığını eğitim ve öğretim işlerinde kullandığını ifade etti. CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal da olayı bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

ulusalkanal.com.tr

CHP ve HDP karşı, MHP'nin ise 2 kırmızı çizgisi var Gündem Veliler ayaklandı, o zil kaldırıldı Gündem Mahsur 396 işçi yurda getirildi Gündem Kumpasçı başkomiser suçüstü yakalandı Gündem