''Asgari ücret net 2 bin TL olmalıdır''

Milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiren Asgari Ücret Komisyonu 6 Aralık'ta toplanıyor. Türk-İş'in bin 600 liralık talebine, hükümet tarafı yanaşmıyor. Son günlerde döviz ve enflasyondaki yükselişe dikkat çeken DİSK ise, asgari ücretin 2 bin lira olması gerektiğini belirtiyor.

Abone ol

2017'nin yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca emekçinin gözü Asgari Ücret Tespit Komisyonuna çevrildi.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2017'den itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için 6 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığın'da toplanacak.

Geçen yıl hükümetin "asgari ücreti bin 300 liraya yükseltme" vaadinden dolayı işçi ve işveren arasında pazarlıksız geçse de, bu yıl komisyonda yoğun bir pazarlık yaşanacağa benziyor.

İşçi tarafını temsil eden Türk-İş'in bin 600 liralık talebine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci bu sözlerle yanıt verdi.

Döviz ve Enflasyondaki yükselişe dikkat çeken DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise asgari ücretin 2 bin lira olması gerektiğini söyledi.

Sendiklar ve Hükümet arasındaki pazarlık daha masaya oturmadan başlasada, emekçiler açlık sınırında bir ücret istemiyor.

Haber: Ali Turna

Kamera:Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr

İzmir'de 57 şirkete ve bağlı şubelerine kayyum atandı Gündem Cezaevinde büyük panik Gündem HDP'li İdris Baluken'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi Gündem TBMM Dış İlişkiler Komisyonu dev projeyi onayladı! Gündem