Eğitim-İş Bursa Şube Başkanının davası ertelendi

Bursa’da mülakat sonuçlarının kamuoyundan gizlendiğini ortaya çıkaran Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona hakkında açılan dava Ankara’da görüldü. Dava öncesi konuşan Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık “Biz bir haksızlığı, hukuksuzluğu, yandaş kayırmacılığını ortaya çıkardık” dedi. Dava, 6 Kasım’a ertelendi

Abone ol

Hukuksuzluğu ortaya çıkaran eğitimciye açılan dava Ankara’da görüldü.

Geçen yıl Bursa’da okul müdürlüğü ataması için yapılan mülakatın sonuçları İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gizli tutulmuştu.

Bunun üzerine Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona ve yöneticileri mülakata girenlerin ve seçilenlerin listesine ulaştı.

Böylece Rona, atanan okul müdürlerinin ezici çoğunluğunun Eğitim Bir-Sen’den olduğunu ortaya çıkarmıştı.

AKP’ye yakınlığı ile bilenen Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim Bir-Sen de “kişiye özel bilgileri açıkladığı” gerekçesiyle Rona hakkında dava açtı.

Davanın ilk duruşması Ankara Adliyesinde görüldü.

Duruşmaya Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık ile sendika yöneticileri katıldı.

Duruşma öncesi Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Ulusal Kanal’a konuştu.

Mahkeme duruşmayı 6 Kasım’a erteledi.

Haber: Tansev Kara​

ulusal.com.tr

PKK'lılara müdahale eden korumalar hakkında tutuklama kararı çıkarıldı Gündem Sisi: Katar yaptırımları Türkiye'ye de uygulansın Gündem Faruk Seçen, FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle İstanbul'da gözaltına alındı Gündem ABD İstanbul Başkonsolosluğu yakınında hareketli dakikalar Gündem