YÖK Başkanı Saraç'tan "YKS" açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim modeli için üniversitelere giriş sınavlarının değişeceğini açıklasa da Yüksek Öğretim Kurulu'nun böyle bir çalışması yok. YÖK Başkanı Yekta Saraç konuştu. Bakanlıktan kendilerine herhangi bir bilimsel rapor, çalışma veya yazı iletilmediğini belirten Saraç, yeni modelin bilinmezleri üzerine sistem inşa edemeyeceklerini söyledi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni modele göre "üniversite sınavları değişecek" dese de Yüksek Öğretim Kurulu'nun bu yönde bir çalışması yok.

Açıklamayı YÖK Başkanı Yekta Saraç yaptı. YÖK bünyesinde yabancı ülkelerden gelen üniversite öğrencileri için bir iftar programı düzenlendi. Programdan sonra ise Başkan Saraç basın mensuplarıyla sohbet etti.

MEB'in liseler için yayınladığı yeni eğitim modelinden kendilerine bilgi verilmediğini belirten Saraç, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nda değişiklik yapmayacaklarını belirtti.

"MEB tarafından açıklanan yeni lise modeline ilişkin Bakanlık tarafında YÖK’e iletilen herhangi bir bilimsel rapor, çalışma veya yazı bulunmamaktadır. Yeni modelin henüz bilinmeyen, öngörülemeyen sonuçlarına göre YÖK’ün 4-5 sene önceden harekete geçip YKS de düzenlemeye yönelmesi yani bir bilinmez üzerine sistem inşa etmeye çalışması söz konusu olamaz. Aklen ve bilimsel olarak da mümkün değil. YÖK olarak gündemimizde üniversiteye giriş sisteminde hali hazırda yeniliğe gitme gibi bir düşüncemiz ve çalışmamız bulunmamaktadır."

Üniversiteye giriş sistemlerinin gökten inmiş kurallar olmadığını belirten Saraç, "Ama bunların bilimsel olarak ispatlanması ve kamuoyunun içine sinmesi lazım" dedi.

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı YKS'nin olumlu dönüşleri olduğunu savunan Saraç, öğrenci ve velilere de mesajlar verdi. YÖK Başkanı, "Üniversite sınavına girecek öğrencilerimiz ve aileleri YKS konusunda kendilerini bilinmezlik içerisinde hissetmesin ve tedirgin olmasınlar" diye konuştu.

Saraç, YÖK bünyesinde bir grup kurup MEB'in yeni modeline ilişkin incelemeler yapılacağını da açıkladı.

HABER: GÜRKAN DEMİR

ulusal.com.tr

Mide fıtığı nedir, nasıl anlaşılır? Sağlık Akciğer kanserinde erken tanı Sağlık Kanser tedavisini tamamlayan çocuklar konserde maskelerini çıkardı Sağlık Sağlık Bakanlığı: Küba ile aşı, kanser aşısı ve ilaçları konusunda çalışma grubu kurma kararı alındı Sağlık