Saldırının ayrıntıları ortaya çıkıyor

Çağlayan Adliyesi'nde savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden DHKP-C üyeleri ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Teröristler Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol'un Tekirdağ Cezaevinde birlikte kaldıkları belirlendi. Yayla'nın iki ağabeyinin de aynı örgüte üye olduğu belirtildi.

Abone ol

Türkiye'yi şoka uğratan Çağlayan Adliyesi'ndeki terör saldısının yeni ayrıntıları ortaya çıktı.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden DHKP-C üyeleri Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol'un Tekirdağ F tipi cezaevinde birlikte kaldıkları belirlendi.

Hukuk fakültesi öğrencisi olan Şafak Yayla İki yıl önce canlı bomba olduğu iddiasıyla tutuklandı. 3 ay önce de tahliye edildi. Bahtiyar Doğruyol ise cezaevinden çıkalı 1 yıl oldu.

Giresunlu emekli bir madenci babanın 3 oğlundan biri olan Şafak Yayla'nın 2 ağabeyinin de DHKP- C üyesi olduğu belirtildi. Yayla'nın ağabeylerinden Mehmet Yayla, 30 Temmuz 2013’te mühimmat yüklü bir şişme botla Türkiye’ye gelirken , Sakız adası açıklarında yakalandı ve cezaevine atıldı.

Diğer ağabey Bulut Yayla ise Türkiye genelinde 8-9 Mayıs 2012 tarihlerinde 11 ilde eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonun firarisiydi. 31 Mayıs 2013 gecesi Edirne'de yakalananan Yayla, tutuklanarak cezaevine atıldı.

2 teröristin cenazeleri otopsinin ardından ailelerine teslim edildi.

ulusalkanal.com.tr

Amerika'dan gelen mektupta 'şarbon' şüphesi Gündem İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı Gündem Erdoğan, Savcı Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili konuştu Gündem “Hükümet işgale sessiz” Gündem