“Türkiye ekonomisi zarar görecek!“

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın artık borç vermekle övündüğü Uluslararası Para Fonu IMF'den Türk ekonomisine dikkat çeken bir uyarı geldi. Dünya genelinde borçlanma maliyetlerini yukarı çekecek gelişmelerin yaşanabileceği belirtildi. İMF, büyük ekonomik dengesizliklerle boğuşan Türkiye, Arjantin ve Brezilya gibi ülkelere zarar vereceğine dikkat çekti.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın borç vermekle övündüğü Uluslararası para fonundan Türkiye'ye çok kritik bir uyarı geldi.

IMF'nin yayınladığı "Ülkelerin bireysel para politikalarının dünya ekonomisine etkisi" başlıklı raporda, yüksek faiz oranları, zayıf büyüme ve Rusya'ya artan yaptırımlara dikkat çekti.

Raporda, Rusya'ya uygulanan yaptırımların dozunun artması durumda, Avrupa'ya doğalgaz arzında sıkıntı yaşanabileceği ve Avrupa bankalarının bundan etkilenebileceğine işaret edildi.

IMF, ABD ve İngiltere'nin para politikalarını beklenenden daha erken bir zamanda sıkılaştırması halinde bunun dünya genelinde borçlanma maliyetlerini yukarı çekeceğini uyarısını yaptı.

Raporda, bu iki gelişmenin Türkiye, Arjantin ve Brezilya gibi büyük ekonomik dengesizliklerle boğuşan ülkelerde büyümeyi yavaşlatacağı ve bu ülkelerin ekonomilerine zarar vereceğine dikkat çekildi.

IMF'nin Türkiye'nin yanı sıra uyardığı ülkelerden Arjantin 3'ncü kez resmen iflas etti.

ulusalkanal.com.tr

Borsa sıkıştı Ekonomi AKP'ye talimat: Yeniden gündeme al Ekonomi Bakan'dan "doğalgaz zammı" açıklaması Ekonomi Fabrikalara icra şoku! Ekonomi