Gürsel Tekin: Devlet özür dilesin!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun “Dersim için binlerce kez özürüm diliyorum” çıkışının ardından CHP'den bir başka özür çağrısı geldi. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Dersim konusunda CHP'nin değil ama devletin özür dilemesi gerektiğini savundu.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Dersim tavrını özetleyen bu sözler tartışmayı büyüttü. Ana muhalefet partisi CHP'den, bu kez de Dersim konusunda devlet özür dilesin çağırısı yapıldı.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, partisindeki Dersim tartışmasını değerlendirdi. “Parti değil devlet özür dilesin” dedi. Tekin, "Bu konuda özür dilenecekse özrü devlet dileyecektir. Siyasi partilerin özür dilemesi olur mu?" diye konuştu.

Gürsel Tekin, hem Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nu hem de Tarnırıkulu'na tepki gösterenleri eleştirdi. Tekin, "Sezgin Bey kişisel düşüncesini ifade etmiştir. Cevap veren arkdaşlar da yanlış yapmıştır Sezgİn Bey de yanlış yapmıştır" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'a hazırlanan Köşk'ün parası SGK'dan Gündem Oktay Vural'ın en acı günü! Gündem Rıza Sarraf'ın kuryesi çok çarpıcı bilgiler verdi Gündem Her açıdan dram! Gündem