ABD'de oy verme işlemleri başladı

Avrupa’da 7 ülke ve Avustralya’dan sonra Amerika’da da referandum için oy kullanma süreci başladı. Halk oylamasında dün yurtdışındaki tüm sandıklarda toplam yaklaşık 82 bin kişi oy kullandı.

Abone ol

Amerika'da da 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliği halk oylaması için oy kullanma işlemi başladı. 9 Nisan'a kadar devam edecek olan oy kullanma işleminin ilk saatlerinde büyük bir yoğunluk yaşandı.

Amerika genelinde yaklaşık 100 bin civarında kayıtlı seçmen bulunuyor. Oy vermeye gidecek vatandaşların yanlarında Türk makamlarınca verilen kimlik belgeleri ve pasaportlarını getirmeyi unutmamaları gerekiyor.

ABD'de yaşayan Türkler, Chicago Başkonsolosluğunun yanı sıra Washington'daki büyükelçilikte, New York, Boston, Miami, Los Angeles ve Houston başkonsolosluklarında da oy kullanabilecek.

Frankfurt Başkonsolosluğu'nda bir sandıkta oy kullanmış olan bir kişinin başka bir sandığa geçmesi nedeniyle her iki sandık 5 dakika kadar kapalı kalmış, bu durum "Frankfurt'ta oy verme işlemi durdu" şeklinde haberleştirilmişti.

Ulusal Kanal'a bilgi veren konsolosluk yetkileri Frankfurt'ta oy verme işlemlerinin sorunsuz devam ettiğini bildirdi.

AKP Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi'nden alınan bilgilere göre, halk oylamasına 6 günde toplam 347 bin 234 kişi katıldı. Gümrük rakamlarıyla beraber bu sayı 375 bin 378'ya ulaştı. Yetkililer, bir önceki güne göre oy kullanımında yüzde 38,41 artış olduğunu vurguladı. 1 Kasım seçimlerin bitmesine kalan aynı süre ile karşılaştırıldığında toplam oy kullanımı ise yüzde 13 artış gösterdi.

Oy kullanımının bu şekilde devam etmesi halinde bir önceki seçimde yüzde 44,92 olan katılım oranın aşılacağı tahmin ediliyor.

57 ülkede 120 dış temsilcilikte ve gümrüklerdeki oy verme işlemi, 9 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek. Her gün sabah saat 09.00'da açılan sandıklar, akşam saat 21.00'de kapanıyor.

ulusalkanal.com.tr

Zihinsel engelliler de üniversite sınavına girebilecek Yurt Evinin önünde bıçaklı saldırıya uğrayan kişi öldü Yurt Muğla'da trafik kazası: 6 yaralı Yurt TSK: 5 PKK'lı teslim oldu Yurt