Muhimmat dolu TIR'ın kritik ismi kayıplara karıştı

Uyuşturucu ihbarı üzerine Adana'da bir TIR'dan 945 adet roket başlığı çıktı. TIR'daki cephaneliğin kilit isminin Heysem Topalcı isimli terörist olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Heysem Topalca'nın Suriye'deki terör gruplarına giden silah sevkiyatının başındaki kişi olarak biliniyor. Konya ve Adana'da üretilen roket başlıkları da Heysem Topalca'ya teslim edilecekti. Ancak ihbar bu sevkiyatı önledi.

Heysem Topalca'nın da göz altına alınanlar arasında olduğu iddia edildi. Ancak Emniyet'in yaptığı açıklama ile Topalca'nın yakalanmadığı anlaşıldı. Reyhanlı saldırısında da adı geçiyor ancak bir türlü yakalanamıyor. Hatay'ın Yayladağı ilçesinde ikamet eden ve sürekli Suriye'ye giriş-çıkış yapan Heysem Topalca kayıplara karıştı.

Ulusal Kanal canlı yayınına katılan CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl da Topalca "neden yakalanmıyor" diye sordu.

Reyhanlı saldırısıın failleri de Heysem Topalca'yı işaret etmiş; ""Topalca Suriye'deki Cihatçılara destek veriyor. Bize bu tezgahı kuran o" demişlerdi. Ancak bugüne kadar Toplanca'nın ifadesine bile başvurulmadı.

Hatay ve yakın bölgede gerçekleşen eylemlerde Heysem Topalca'nın adı geçiyor. Heysem Topalca Suriye'de bir sınır karakolunu basıp 8 askeri katleden şebekenin içerisinde.

CHP Millletvekile Hasan Akgöl, Heysem Topalca'nın bir an önce yakalanması gerektiğini söyledi. Akgöl'e göre Topalca, Reyhanlı saldırısının ve Adana'daki bir TIR dolusu cephaneliğin kiritik ismi.

CHP Milletvekili Akgöl, hükümetin TIR dolusu cepanelikle ilgili istihbaratı kimin verdiğini açıklamasını istedi.

Heysem Topalca neden yakalanamıyor? Heysem Topalca'yı kim koruyor? İşte bütün bu sorular yanıt bekliyor.

ulusalkanal.com.tr

HES direnişine kurşun Gündem Ali İsmail davası il değiştirdi Gündem Bu belgeyi almadan balık tutamayacaksınız! Gündem Arınç'a sahip çıktı Gündem