Davutoğlu'ndan o ismi istedi

Irak Başbakanı Haydar İbadi'nin, Bağdat ziyareti sırasında Davutoğlu'ndan önemli bir talepte bulunuğu öne sürüldü. İddiaya göre İbadi, Davutoğlu'dan eski Irak Cumhurbaşkan Yardımcısı Tarık El Haşimi’nin iadesini istedi.

Abone ol

Davutoğlu çeşitli temaslarda bulunmak için önceki gün Irak'taydı. Bağdat'ta, mevkidaşı Haydar İbadi ile görüştü. İşte o görüşmenin ardından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İbadi Davutoğlu’ndan, eski Irak Cumhurbaşkan Yardımcısı Tarık El Haşimi’nin iadesini istedi.

İddia, Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw sitesinin Arapça yayın yapan Şark El Awsat gazetesinde yayımlandı. Habere göre, Irak Başbakanı İbadi, Davutoğlu’na Türkiye’de ikamet eden ve terör suçuna bulaşan Iraklıların isim listesini verdi. Listede Haşimi'nin ismi de vardı.

İddiaalara yanıt, aranan isim Tarık El Haşimi'den geldi. Listeden bilgisi olmadığını belirten Haşimi, “Ben herhangi bir suç işlemedim. Eski Başbakan Nuri Maliki’nin Sünni liderlere yönelik başlattığı operasyon kapsamında bu suçlar bana isnat edildi” dedi. Haşimi, Türkiye’nin Irak Başbakanı’nın bu talebine uymayacağını umut ettiğini söyledi.

2012’de Türkiye’ye gelen Haşimi hakkında Irak’ta idam cezası verilmişti.

ulusalkanal.com.tr

ABD'nin strateji değişikliği ve nedenleri Gündem İran Resmi Haber Ajansı ulusalkanal.com.tr'nin haberini servis etti Gündem Türkiye'de, belki de dünyada bir ilk yaşanacak! Gündem Joe Biden'a havadan, denizden, karadan koruma Gündem