Meltem Ayvalı: Çözüm HDP'nin kapatılmasıdır

Millet İttifakı ve HDP, Diyarbakır'daki evlat nöbetinin hedefini saptırmak için çeşitli yollara başvuruyor. Bunların başında PKK'nın kaçırdığı çocukları HDP'den istemenin yanlış olduğu iddiası geliyor. Aynı zamanda sorunun çözümü için Meclis'te komisyon kurulması için çağrılar yapılıyor. Vatan Partisi'ne göre ise HDP fırsatçılık yaparak yeni bir açılım süreci başlatmak istiyor.

Abone ol

Evlatlarını PKK'dan kurtarmak isteyen ailelerin Diyarbakır'daki eylemi her geçen gün büyüdü. Hedef saptırmak isteyenler ise HDP'yi aklama telaşına girdi.

Millet İttifakı, annelerin eylem adresinin yanlış olduğu iddiasını savunuyor. PKK'nın elindeki çocukların HDP'den değil devletten istenmesi gerektiğini öne sürüyor.

PKK'nın siyasi uzantısı HDP ise anneler üzerinden yeni bir açılım çağrısı yapıyor.

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, HDP'yi gizleme ve açılım başlatma çabalarını Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Ayvalı, çözümün terörle mücadelenin başarıya ulaşmasından geçtiğini vurguladı.

Öte yandan Diyarbakır'daki annelere bir destek de Aydın Öncü Kadın'dan geldi. Vatan Partisi Aydın İl Başkanlığı Binası'nda Öncü Kadın Başkanı Zühre Genişel Diyarbakır annelerinin yanında olduklarını belirtti.

ulusal.com.tr

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda nöbete 3 aile daha katıldı Gündem FETÖ'nün Mülkiye yapılanmasına operasyon Gündem Diyarbakır'dan "anneler kazanacak" sesi yükseldi Gündem Denize düşen genç kurtarıldı Gündem