Diyarbakır'ın Sur ve Silvan belediyelerine kayyum atandıği iddia edildi

Başbakan Binali Yıldırım, "teröre destek veren belediyeler için gereği yapılsın" dedi. Ardından Ajanslar HDP'li Sur ve Silvan belediyelerine kayyum atandığını duyurdu. Ancak Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy henüz bir atamanın olmadığını söyledi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım "teröre destek veren belediyeler için gereği yapılsın" dedi. Valilere kayyum ataması için tam yetki verdi.

Doğu ve Güneydoğu'daki operasyonlar sırasında PKK'lılar HDP'li belediyelere ait iş makineleri ile hendek kazmış, barikat kurmuştu.

Hükümet bu duruma engel olmak için uygun gördüğü ildeki belediyelere kayyum atanacağını söyledi. Yetkiyi de valilere verdi.

Akşam saatlerine doğru Doğan Haber Ajansı, Sur ve Silvan Belediyelerine kayyum atandığını duyurdu. Ancak Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy kayyum ataması yapılmadığını açıkladı.

Diyarbakır'a döndüğü zaman konunun değerlendireceğini söyleyen Aksoy, şuan bir atama olmadığını ancak kayyum atanmayacak anlamına da gelmediğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Sıcak bölgeye dev sevkiyat! Gündem TSK: Şu ana kadar 186 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepsini yasaklamamız lazım çünkü... Gündem FETÖ’nün ‘Subaylar’ sistemi deşifre oldu! Gündem