Elektrik Piyasası Kanunu’nda değişiklik öngören tasarı görüşülecek

Meclis Genel Kurulu’nda, Elektrik Piyasası Kanunu'nda yapılacak değişikliğe ilişkin tasarı ele alınacak. Yurttaşlardan alınan kayıp-kaçak bedelleri yasalaştıran tasarıya muhalefetin itirazı var.

Abone ol

Meclis, bugün yoğun bir mesai yapacak.

Genel Kurul'da Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı görüşülecek. Görüşmelerin, saat 15'te başlaması öngörülüyor.

Kayıp-kaçak bedellerini yasal hale getirecek tasarı, geri ödeme için mahkeme yolunu da kapatacak. Tasarı, özelleştirilen termik santrallerini 2020 yılına kadar çevre denetimlerinden de muaf tutacak.

Tasarının dünkü görüşmeleri toplantı yeter sayısına sahip olmadığı için bugüne ertelenmişti.

Tasarıya CHP'nin itirazı var. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, tasarının Meclis'ten geçmesi durumunda, iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını açıkladı.

Meclis’te komisyonlar da mesaide. Adalet Komisyonu, Bilirkişilik Kanunu Tasarısı'nı ele alıyor. Komisyonun mesaisi saat 11'de başladı.

Milli Eğitim Komisyonu da Maarif Vakfı Kanunu Tasarısı'nı masaya yatırıyor. Komisyon çalışmalarına saat 11'de başladı.

Tasarı, Maarif Vakfı'nın kurulmasını öngörüyor. İstanbul merkezli kurulacak Vakıf, yurt içinde ve yurt dışında okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumları açacak.

Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu'nda Devlet Demiryolları İşletmesi ile Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'nün 2013-2014 yılı hesapları görüşülecek.

ulusalkanal.com.tr

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cem Özdemir'i deşifre etti Gündem İlber Ortaylı'dan A Milli Takım kampına ziyaret Gündem Tunceli'de terör örgütü PKK'dan jandarmaya saldırı: 1 uzman çavuş yaralı Gündem Binali Yıldırım'ın konuşma yaptığı kürsüde Türk Bayrağı unutuldu Gündem