Partilerin TRT'deki konuşma sırası belli oldu! Son söz Perinçek'in

Yüksek Seçim Kurulu'nda, TRT'de konuşma yapmak için başvuran siyasi partilerin yayın zaman ve sıraları belirlendi.

Abone ol

1 Kasım seçimlerine katılacak siyasi partilerin TRT'de yayınlanacak propaganda konuşmalarının yayın zamanı ve sırası, Yüksek Seçim Kurulu’nda çekilen kurayla belirlendi.

Kuraya göre, 25 Ekim’de başlayacak birinci propaganda konuşmalarında AKP 3, CHP 15, MHP 5, Vatan Partisi de 6’ıncı sırada yer aldı.

31 Ekim’de başlayacak propaganda konuşmalarında ise AKP 4, CHP 8, MHP 14, Vatan Partisi 16’ıncı sırada yer aldı. Siyasi partiler adına son seçim konuşması 31 Ekim günü saat 17.50 ile 18.00 arasında yapılacak. Bu konuşmayı da Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek yapacak.

Ana muhalefet partisi CHP 10'ar dakikalık 4 konuşma, TBMM'de grubu bulunan MHP ile HDP 10'ar dakikalık 3 konuşma yapma hakkına sahip olacak. İktidardaki AKP’nin ise 10'ar dakikalık 3 konuşmaya ilaveten 20 dakikalık 1 konuşma yapma hakkı daha bulunuyor.

Seçime katılan diğer 12 parti ise 10'ar dakikalık 2 propaganda konuşması yapabilecek.

ulusalkanal.com.tr

Vatan Partisi Üyesi Hikmet Çiçek savunmasında açıkladı: Benim suçum Aydınlık'ta yaptığım haberlerdir Gündem O kahraman gazinin babası Vatan Partisi'ne katıldı Gündem Barış sözcüğünü PKK’nın siperi yaptılar Gündem HDP özür diledi Gündem